Gezondheid

Magie

Opgetrokken wenkbrauwen, een zoekende blik. De vraag van “waar is de pijn?”. Ineens is die verminderd of zelfs verdwenen. Dit zijn de magische momenten die je als acupuncturist regelmatig mag ervaren.

Een tenniselleboog die binnen enkele seconden veel minder pijn doet als je wat naalden steekt in het been (ja, echt!), nekpijn die wegtrekt als er wat naaldjes in de hand worden gestoken. Net magie.

Het gaat niet altijd zo maar het is zo’n mooi systeem, niks vreemds aan maar allemaal uit te leggen. Meridianen, ook wel energiebanen genoemd, omvatten de huid, de spieren, de pezen en ook het bot. Ze vormen één grote overlap van gebieden en netwerken zoals de bloedvaten, de lymfe en de zenuwen en bestrijken het hele lichaam. Allesomvattend. Lichaam, geest en in contact met de buitenwereld.

De afgelopen tijd zijn er weer invloeden van buitenaf die ons belagen. Pollen, de zon, de wind. Hooikoorts, een zonne-allergie, een stijve-of zelfs frozen shoulder doordat je met je arm lekker uit het raam van je auto hing. Maar niet alleen invloeden van buitenaf zorgen voor problemen. Soms loopt het niet helemaal lekker in je hoofd, doordat je op je tenen loopt in je relatie of op het werk. Je kunt dan adviseren en zorgen dat klachten minder worden, ook al heb je verder weinig invloed op de situatie zelf.

Door naalden te steken op bepaalde plaatsten of gebruik te maken van technieken zoals cupping (vacuümbollen) en guasha (een schraapmethode) stimuleer je gebieden met ieder zo zijn eigen uitwerking. Dat is soms wel puzzelen en soms zo ontzettend eenvoudig. En emoties, wie heeft ze niet? Die zijn ook zo ontzettend belangrijk. Houd je dingen teveel vast dan kun je zomaar een tenniselleboog krijgen.

Van teveel angst kun je rugpijn krijgen en jezelf teveel uitputten. Burn-outs en depressies zijn haast aan de orde van de dag nu veel mensen angst ervaren en een gevoel beleven dat er weinig vrijheid is (dit is wat ik persoonlijk, en van collega’s hoor). Naaldjes zetten, met de juiste intentie, kan zeer zeker helpen om weer beter te worden.

Stimulatie van jouw eigen kracht, jouw eigen immuunsysteem, jouw eigen mooie zelf. Daar ligt een mooie bron van kracht en soms heb je er een beetje hulp bij nodig om dat aan te boren. Een welgemeend advies; wees bewust van je omstandigheden, van je emoties, je omgeving, van je lichaam en van je geest. En handel ernaar als je een onbalans ervaart. Monitoren doe je niet alleen met machines maar vooral met jouw aandacht. Breng tijd door in de natuur, met vrienden en familie, sport, lach, huil en ben je bewust van het moment. Dit, en nog veel meer, is wat acupunctuur inhoudt. Een naaldje zetten is contact met meer dan alleen een lichaam. Voor mij is het magisch.

Groet Mike

Je bent welkom in de praktijk

www.zensitief.com

Rentmeesterhoef 120 Uden

Tel: 06 41882699

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *