Gezondheid

Hormoonanalyse, voedingsadvies, leefstijlcoaching & Hypnotherapie

SOS is eigenlijk een noodsignaal en zo voelt het soms ook als je wilt afvallen of gezonder wilt gaan leven. Deze originele praktijknaam is van Sosiela Baidjnath. Het zijn de eerste drie letters van haar voornaam.

De naam past goed bij haar want Sosiela doet er alles aan om jou van je klacht af te helpen. Haar enthousiasme is aanstekelijk en haar kennis is groot.

De opleidingen tot leefstijlcoach, voedingsadviseur, hypnotherapeut en trainer hormoonfactor, zorgen ervoor dat ze alle tools in huis heeft om iedereen succesvol te helpen.

Interview met Sosiela Baidjnath

Op welke manier hebben hormonen invloed op ons lichaam?

Het hormoonstelsel van het menselijk lichaam is een geweldig stelsel en reguleert vrijwel alle processen. Het hormoon insuline bijvoorbeeld regelt de glucosestofwissseling. Door het eten van koolhydraten krijg je energie.

SUIKER

Suiker is net zoals zetmeel een koolhydraat. De suikers zorgen ervoor dat het glucosegehalte in je bloed stijgt. Ook wel bloedsuikerspiegel genoemd.

Zodra je bloedsuikerspiegel stijgt, krijgt je alvleesklier een seintje om het hormoon insuline aan te maken. Insuline is namelijk nodig om de glucose naar je cellen te brengen. Naar je spiercellen, zodat je kunt bewegen, maar ook naar je hersencellen, zodat je helder kunt denken.

Door te vaak, te veel te eten en te veel suikers, raakt je bloedsuikerspiegel uit balans. Hier krijg je cravings van.

Weinig energie in de middaguren heeft vaak te maken met een dip in je bloedsuikerspiegel. Je wil weer eten om meer energie te krijgen en je maakt daarmee weer insuline aan. Je glucose spiegel daalt hierdoor en je krijgt weer een enorme trek om weer iets te eten. Het cirkeltje is weer rond.

INSULINE

Een voortdurende hoge insulineproductie en glucosegehalte in je lichaam verstoort je stofwisseling.

Zolang er teveel glucose in je bloed circuleert stopt je lichaam met vet verbranden. Het teveel aan glucose wordt opgeslagen als vet. Met afvallen is het dus belangrijk eerst je insuline en glucose huishouding in balans te brengen.

Zo hebben verschillende hormonen verschillende invloeden. Het hormoon leptine zorgt er voor dat je na een maaltijd een verzadigd gevoel krijgt.

LEPTINE

Is het hormoon leptine uit balans dan zul je altijd een hongergevoel hebben. Met alle wilskracht van de wereld lukt het dan niet, om je aan een gezond voedingspatroon te houden.

Je kunt je dus voorstellen dat het belangrijk is, om eerst te kijken of je hormoonstelsel goed werkt of
uit balans is.

Ik heb de opleiding tot trainer hormoonfactor gevolgd, bij de alom bekende Ralph Moorman. Hierdoor kan ik een analyse maken van jouw hormonen en onderzoeken of deze in balans zijn.

Aan de hand daarvan kijken we samen naar jouw voedingspatroon en leefstijl. Waar nodig geef ik voedingsadvies. Elk lichaam is anders en reageert anders op voeding.

Door je leefstijl te veranderen kunnen andere klachten ook worden verholpen?

Onze leefstijl, voeding en hormonen hebben ontzettend veel invloed op ons lichaam. Bijvoorbeeld bij overgangsklachten, migraine, allergieën, endometriose, reuma, darmklachten, schildklierproblemen.

Mensen die naar mijn praktijk komen, komen niet alleen om af te vallen, ik help ook bij meerdere klachten. Dat is het mooie van mijn werk.

Een verandering van leefstijl heeft zoveel invloed op ons hele zijn.

Heb je daar zelf ervaring mee?

De artsen constateerden een paar jaar terug fibromyalgie, een reumatische spieraandoening. Ze vertelden mij dat ik er rekening mee moest houden dat ik in een rolstoel zou kunnen belanden. De pijn was bijna ondragelijk en ik slikte veel medicijnen. Ik wilde zo niet verder en ben op zoek gegaan naar andere mogelijkheden.

Ik leerde over voeding en leefstijl en paste deze aan. Uiteindelijk kwam ik uit bij hypnotherapie.
Sindsdien slik ik bijna geen pijnstillers meer.

Ik ben zelf het levende bewijs dat, door bepaalde handelingen toe te passen (waaronder hypnose) en je voeding, hormonen en leefstijl onder de loep te nemen, je klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Wat gebeurt er bij hypnotherapie?

Hypnose is niets anders dan een heerlijke staat van diepe, diepe ontspanning. Een soort trance. Je kunt op ieder moment je ogen open doen. Je behoudt altijd de controle. Er is niks engs aan.

De hypnotherapeut kan verschillende technieken gebruiken om de ander in een diepe trance
te laten komen. In deze trance kun je het onderbewuste aanspreken. Je bent dan vatbaar voor suggesties.

Ik pas de directe hypnose toe. Op deze manier voorzie ik jouw onderbewuste van nieuwe informatie en
kun je het oude loslaten.

Ook bij afvallen werkt dit ook heel goed. Soms weet je hoe je gezond moet eten, maar ons gedrag veranderen is weer een andere stap.

Een gewoonte zit in ons onderbewuste en veel doen we op de automatische piloot.

Bijvoorbeeld de gewoonte om in de avond te snacken, dan is het moeilijk om daar ineens mee te stoppen. hypnose
biedt dan uitkomst.

Door je onderbewuste aan te spreken met positieve suggesties, het oude los te laten, verandert er iets van binnen uit. Stress is tegenwoordig ook een grote reden voor overgewicht.

STRESSHORMONEN

Bij stress is er namelijk een voortdurende verhoogde vrijstelling van de stresshormonen: cortisol en adrenaline. Cortisol zorgt ervoor dat suiker (glucose) vrijkomt en wordt afgegeven aan het bloed.

Wanneer de suikers vervolgens niet verbruikt worden, zullen ze onder invloed van het hormoon insuline worden opgeslagen als vet. Meestal rond de buik.

Stresshormonen kunnen er ook voor zorgen dat je meer zin hebt in zoete en vetrijke snacks, wat het afvallen moeilijk maakt.

Wil je het eens ervaren? Zal ik een korte hypnose bij je doen voor stressverlaging?


— Hypnose ervaring–

Ik ben erg benieuwd hoe hypnose voelt en ik wil het graag ervaren.

Ik ga in de stoel liggen en Sosiela spreidt een dekentje over mij heen. Ze legt eerst uit wat ze gaat doen voordat de behandeling begint. Met mijn ogen gesloten hoor ik haar stem. Ze heeft een fijne, vriendelijke stem. “Ontspan, laat alles maar los. Je gaat dieper en dieper in ontspanning.

Ik voel me steeds dieper wegzakken in ontspanning. Ik denk steeds minder en voel me meer en meer ontspannen. Sosiela gaat door met haar hypnosetechnieken. “Verder en verder, dieper en dieper’’ hoor ik
haar zeggen.

Dan vraagt ze mij om mijn ogen één seconde te openen. Ze staat voor mij en roept iets. Ik schrik er een beetje van. Als ik mijn ogen sluit, voel ik mij verder wegzakken. Ik hoor alles wat ze zegt en het voelt
niet eng.

Het voelt juist fijn om zo ontspannen te zijn, na deze hectische dag. Hypnose voelt als een diepe meditatie, een diepe staat van trance. Als een wakkere staat van bewustzijn.

Ik hoor haar praten. Ze klinkt ver weg maar ook weer niet. “Je bent diep ontspannen. Alle stress vloeit uit je lichaam.

Je bent een en al zelfliefde. Je neemt op tijd je rust. “Ze pakt mijn pols even vast en laat deze vallen. Hij
voelt slap en ik voel dat mijn hele lichaam ontspannen is.

Dan komt Sosiela met een suggestie: “Vanaf nu kun je je duim en wijsvinger tegen elkaar aanhouden, om terug te keren naar dit moment. Een diepe ontspanning, zonder stress”.

Ik zak verder weg in een diepe trance en krijg niet meer alles mee wat ze zegt. Dit voelt ontzettend fijn. Hierna gaat ze rustig verder om mij uit de hypnose te halen. Ze telt af totdat ik
weer mijn ogen mag openen.

Als ik mijn ogen open, voel ik een en al rust. Ik merk nu het verschil, hoe gespannen ik was bij binnenkomst, en hoe ik me nu voel. Ik ben er nu echt!

Ik kijk Sosiela glimlachend aan. “Ohhh” roept ze enthousiast. “Kijk eens naar je ogen. Die stralen helemaal. Kijk maar eens in de spiegel.’’ Ik kijk in de spiegel en ze heeft gelijk. Ik kijk helemaal ontspannen en dat kun je zien aan mijn hele gezicht.

Een fijne ervaring en helemaal niet eng.

Welke suggesties kunnen er nog meer in een behandeling worden gegeven?

Hypnose kan worden toegepast voor emotionele belasting en pijnbestrijding. Ik kijk naar de klacht en pas daar de suggestie op toe.

Bij afvallen bijvoorbeeld zijn er vaak ingesleten gedragspatronen en onderliggende emoties en ervaringen die een belemmering vormen om af te vallen.

Een gedrag veranderen is moeilijk en kost veel tijd en kracht. Door met hypnose naar de kern te gaan, in je onderbewuste en daar een positieve suggestie te plaatsen, ontstaat er gedragsverandering op een snelle en veilige manier.

Daarnaast kan er met hypnose ook een maagband worden geplaatst. Door de suggestie van een maagband in je onderbewuste, zul je merken dat je sneller vol zit. Je kunt niet meer zoveel eten als voorheen.

Afvallen gaat hierdoor makkelijker zonder dat er risico’s bij komen van een echte operatie.


Mijn ervaring met Sosiela is zeer positief. Nu ik een paar weken later dit interview schrijf, gebruik ik nog steeds de suggestie die Sosiela in mijn onderbewuste heeft geplaatst. Bij een stress moment houd ik mijn duim en wijsvinger tegen elkaar. En het werkt! Ik voel dan meteen de stress uit mijn lichaam glijden.

Wil je graag een afspraak maken met Sosiela neem dan contact op of kijk op de website voor meer informatie.

Hypnotherapie PraktijkSOS | Hormoonanalyse | Voedingsadvies
Spinding 13
Cuijk
06-50257750

Tekst: BewustZijnenzo

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *