Gezondheid

Award winnaar: PUUR MIEKE met PURE PRODUCTEN

Bij Puur Mieke kun je terecht voor al je gezonde voeding en lifestyleproducten.

Alle voeding is lactosevrij, glutenvrij, suikervrij, e-nummersvrij, sojavrij, gistvrij, GMO vrij en BPA vrij. En alle producten zijn persoonlijk nagekeken op elk bestanddeel door Mieke zelf, en dat is vrij uniek.

Haar bedrijf is succesvol gegroeid en Mieke werkt nu met een heel team. Haar team is net zo enthousiast en behulpzaam bij eventuele vragen.

Het assortiment is ook gegroeid: natuurlijke verzorgingsproducten, supplementen, keukenspullen, huishoudelijke producten, sportvoeding en alles voor baby en kind.

Uiteraard allemaal dierproefvrij en vrij van allerlei synthetische stoffen zoals parabenen en sulfaten.

Alle producten voldoen aan de strenge eisen van Mieke Hendriks. Vanuit haar visie als trainer hormoonfactor en oerslank coach is de webshop Puur Mieke ontstaan. De shopping Award voor beste webwinkel van Nederland, is een welverdiende waardering voor al haar inzet.

Interview met Mieke Hendriks

Wanneer kreeg je interesse in voeding?

Dat is eigenlijk al 16 jaar geleden ontstaan, voor de geboorte van mijn eerste kind. Ik wilde gezonder gaan leven en ben gaan kijken waar voeding uit bestaat. Ik werd daar niet vrolijk van. Als mensen toch eens wisten wat er allemaal in onze voeding wordt gestopt.

Ik koos steeds meer voor producten zonder toevoegingen. Al snel kreeg ik veel meer energie. Ik heb lipoedeem en merkte dat ook mijn pijn verminderde en het proces staat nu zelfs stil. Puur en alleen door andere voeding te kiezen.

Door mijn zoon leerde ik nog meer over de invloed van voeding. Een paar weken nadat hij geboren was, kreeg hij atopisch eczeem. De kinderarts gaf mij het advies om hormoonzalf te gebruiken. Dit wilde ik absoluut niet en ik ging op zoek naar een alternatief.

Omdat ik borstvoeding gaf, ben ik mijn eigen voeding gaan aanpassen. Ik mocht heel veel niet meer eten. Enkele weken later kwam ik weer bij de kinderarts en hij constateerde dat het eczeem bijna helemaal weg was. Toen besefte ik pas écht goed wat de kracht van goede voeding kan zijn.

Waarom besloot je om zelf producten te gaan verkopen?

Ik had destijds een natuurlijke kapsalon en ging een cursus doen Kind en (op)voeding. Daarnaast volgde ik de opleiding trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman. Ik vertelde alles wat ik leerde aan mijn klanten. Ik hoorde uit de reacties van mijn klanten dat het moeilijk was, producten te vinden zonder nare toevoegingen.

Het kostte mijzelf ook uren om alle ingrediënten van een product te checken in een winkel.

Ik dacht dit kan makkelijker en beter. Ik ga mensen helpen door middel van een webshop met alleen maar goede producten. Ik wilde mijn kennis en passie delen.

Met Puur Mieke wil ik op een eerlijke en betrouwbare manier adviseren in het gebruik van pure producten. Het is mijn roeping geworden om alleen met pure, eerlijke producten te werken.

Alle producten zijn persoonlijk door jou nagekeken. Is dat wel te doen?

Het is veel werk maar ik wil gewoon dat iedereen met een gerust hart hier iets kan bestellen.

Veel winkels verkopen gewoon alles wat er te koop is. Dat maakt het voor iedereen lastig om te kunnen vertrouwen of het een goed product is. Vaak worden er op de ingrediënten lijst allerlei benamingen gebruikt. Zoals bijvoorbeeld aroma’s, dat is vaak dubieus. Als dat erbij staat, dan ga ik uitzoeken en navragen waaruit die aroma’s bestaan.

Daarnaast kijken we naar het geheel en verkopen we bijvoorbeeld tomatenpuree uit een glazen potje in plaats van blik. In blik kan namelijk een binnenlaagje zitten die hormoonverstorend kan werken. Een hormoonverstoring kan veel invloed hebben op je dagelijkse leven.

Het zijn de kleine dingen die het hem doen. Zo zorgen we voor de hoogste kwaliteit aan producten.

Dat veel mensen niet weten wat er in onze voeding en gebruiksartikelen wordt gestopt , vind ik niet zo gek. Schadelijke stoffen krijgen een vaag E-nummer of ze worden met een moeilijke term op de verpakking beschreven.

Nog niet iedereen is zich ervan bewust dat verzorgingsproducten ook invloed hebben op je lichaam.

Alles wat je smeert, trekt ook in je huid en uiteindelijk komen die stoffen in je bloedbaan terecht. Dit heeft invloed op je hormoonhuishouding met allerlei klachten tot gevolg.

Zo is het erg belangrijk om Parabenen en Sulfaten echt te weren uit al je verzorgingsproducten. En een natuurlijke deodorant te gebruiken zonder aluminium.

Je adviseert om geen plastic drinkflessen te gebruiken.

Plastic flessen geven xeno-oestrogenen af aan het water wat erin zit. Dat zijn stofjes die op de plek in ons lichaam gaan zitten waar onze oestrogenen eigenlijk horen te zijn.

Zo krijg je een overschot aan oestrogenen in je lijf en dat wordt gelieerd aan kanker en andere ziektes. Wij verkopen RVS drinkflessen. Negentig procent gerecycled roestvrij staal. Het is de ideale vervanging van de plastic waterfles.

De producten zijn ontworpen en geproduceerd om levenslang mee te gaan. Duurzaamheid, kwaliteit en het milieu heeft bij ons een hoge prioriteit.

Heeft keukenapparatuur invloed op ons lichaam?

Jazeker, vooral pannen en bijvoorbeeld airfryers met teflon. Gaandeweg brokkelen daar kleine stukjes van af en die stofjes komen in ons eten en dus in ons lichaam terecht.

Daarom verkopen wij pannen met een plantaardige anti-aanbaklaag, vrij van Nikkel, zware metalen, PFOA en PFAS en bijvoorbeeld ook een airfryer met een keramische binnenkant.

Je bent een groot voorbeeld dat een bedrijf duurzaam en milieuvriendelijk kan zijn. Denk je dat dit haalbaar is voor ieder bedrijf?

Ja, dat denk ik wel. Zelfs toen ik 9 jaar geleden begon, deed ik al niet anders. Het kost wel iets meer om pakketjes met gerecycled papier op te vullen, en de plasticvrije ECO tape is ook duurder.

We hanteren een minimaal orderbedrag van €19,50 om zo duurzaam mogelijk te verpakken en te versturen. Alle pakketjes worden verzonden met PostNl, maar om uitstoot te besparen is het ook mogelijk om bestellingen af te halen in ons magazijn in Boekel.

In het magazijn en kantoor gebruiken we uitsluitend LED verlichting. We verwarmen klimaat neutraal door middel van een waterketel, die verwarmd wordt door gestookte snippers van resthout.

Onze wanden in het kantoor zijn extra geïsoleerd, waardoor we een goede, constante temperatuur kunnen behouden. Voor de elektra maken we gebruik van zonnecollectoren.

Juist door te doen, kunnen wij als bedrijf een statement maken. Het kan zo simpel zijn en ik zie gelukkig ook dat er steeds meer alternatieve producten op de markt komen. Als de wil er is, kunnen we een heel eind komen.

Ik zie je gedreven en enthousiast. Voelt het als een missie om iedereen bewuster te maken?

Ja precies, dat is mijn missie en de reden waarom ik toentertijd ben begonnen. Ik hoop met mijn verhalen en blogs mensen iets verder te laten kijken, dan wat ons wordt voorgespiegeld.

Te laten ervaren wat gezonde voeding met je kan doen. Het begint al met zoiets simpels als een regulier bouillonblokje te vervangen door een gistvrij exemplaar. Alle kleine stapjes helpen.

————————————————– —————————————————–

Nieuwsgierig naar puur leven met eerlijke producten.

In de webshop Puur Mieke vind je alleen maar producten waar Mieke volledig achter staat en alle producten zijn door Mieke persoonlijk, op elk bestandsdeel, nagekeken.

Kijk op de website voor de verschillende producten.

Online gezondheidswinkel | #1 in Gezond Leven | Puur Mieke – Puur Mieke

Schutboom 2 B

Boekel

Tekst: BewustZijnenzo

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *