Geen categorie

Petra Vergeest en haar sponsorloop

Je hart geeft je levensenergie. Van het begin tot het einde. Als jouw hart gezond is, halen jij & je hart meer uit het leven. Daarom is het belangrijk om goed voor je hart te zorgen. Door voldoende te bewegen, tijd te nemen om te ontspannen, gezond te eten en regelmatig je waardes te controleren. De Hartstichting is supporter van jou en je hart. Daarom komen we tijdens de Hartstocht op 10 april aanstaande samen in beweging en halen we geld op voor een gezond hart voor iedereen.

Een van de deelnemers is Petra Vergeest uit Oeffelt.

Met gips om je been lijkt het me niet makkelijk om te lopen. Waarom doe je dan toch aan deze sponsorloop mee?

“Dat klopt. Leven is soms een uitdaging en die ga ik niet uit de weg. Ik probeer zoveel mogelijk te doen. Veel is me al afgenomen. Dus ik haal hier een goed gevoel uit. Kijken naar de mogelijkheden en niet de beperkingen. Lopen met een hart voor een hart.”

Hoe komt het dat je been in het gips zit?

“Ik heb een dubbele voetbreuk opgelopen in 2006. Na een week zei de arts: het is niet gebroken maar verstuikt. Ik vertrouwde op zijn diagnose dus ben ik weer gaan lopen. Vijf maanden later bleek dat mijn voet nog steeds gebroken was. Toen begon de lange weg naar herstel. Ik ben drie keer geopereerd in het UMC Utrecht. Revalidatie elke keer na een operatie van minstens een jaar. Veel behandelingen, fysio en medicatie. Nu, na al die jaren, loop ik nu nog steeds in het gips. Ik heb CRPS, zenuwpijn. En ik ben nu onder behandeling in het Erasmus ziekenhuis daar krijg ik Ketamine behandelingen. Ik hoop nog steeds dat het beter wordt of in ieder geval een stuk beter.”

Hoeveel km heb je getraind?

“Ongeveer 45 km. Ik ben een paar weken geleden begonnen. Elke dag loop ik een beetje en twee keer per week een grotere afstand. Na een grote afstand lopen kan ik niet veel meer. Ik heb hier in de buurt gelopen maar ook in Maastricht en op de St. Pieter. Zo zie je hoeveel mooie plekken er overal zijn.”

Voel je veel pijn na het trainen?

“Ja, dit gaat helaas niet zonder. Ik heb elke dag pijn. Met het lopen dus ook en de laatste kilometers zal ik dan ook op karakter moeten lopen. Maar ik weet dat ik dat ga redden… it’s a mindset.”

Waarom heb je niet gekozen voor 5 kilometer?

“Haha, ja dat vond ik zo zielig klinken. Dus ik dacht: ik ga voor 10 kilometer, een grotere uitdaging en die ga ik uitlopen. Verstand op nul en gaan.

Welke route neem je zaterdag ?

“Waarschijnlijk omgeving Valkenburg. Daar is het mooi wandelen. Zaterdag loopt mijn vriend met me mee.”

Hoe weet de organisatie dat je de 10 kilometer echt hebt gelopen?

“Ik heb een app moeten downloaden en met een persoonlijke code kunnen ze zien of je loopt.”

Heb je affiniteit met de hartstichting?

“Mijn vader is al sinds 2004 hartpatiënt en sindsdien ben ik donateur. Het is belangrijk werk wat ze doen. Mijn vader heeft eigenlijk een operatie nodig maar omdat hij uitbehandeld is gebeurd dit niet meer. Maar voor anderen blijft onderzoek belangrijk.”

Jouw streefbedrag was 1000 euro ophalen voor de hartstichting. Is dat gelukt?

“Ja, die heb ik afgelopen maandag gehaald. Super blij mee!”

En vandaag om 17 uur komt er nog een uitdaging bij. Kun je daar iets over vertellen?

“Ja, dat klopt. De actie begint op 9 april om 17.00 uur tot zondag 11 april 17.00 uur. Tussen dit tijd bestek proberen we nog meer geld op te halen voor de hartstichting. Als ik dit weekend het meeste geld ophaal via mijn sponsorpagina dan kan ik winnaar worden van een van de gesponsorde prijzen. De donaties buiten deze tijden tellen niet mee.”


WIL JE PETRA OOK SPONSOREN DIT WEEKEND? Doe dit vanaf vrijdag 9 april 17.00 uur. AL HET GELD KOMT TEN GOEDE VOOR DE HARTSTICHTING. OF WIL JE ZELF OOK GAAN LOPEN MORGEN VOOR HET GOEDE DOEL? KIJK OP DE WEBSITE

WWW.HARTSTOCHT.NL

Alle deelnemers staan op deze website vermeld. Kijk bij Petra Vergeest. Elk bedrag is welkom groot of klein.

Wij wensen Petra Vergeest morgen veel succes!

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *