Mind

Angst bij kinderen

Heeft je kind angst voor de tandarts? Pleinvrees of vliegangst? Maar het kan zich ook uiten in onzekerheid, sociale angst, faalangst, verlatingsangst. Neem dan contact op met kinder – en jongerencoach Laura Derks. Het is haar missie om een bijdrage te leveren in het bieden van een zo’n zorgeloos mogelijk leven voor kinderen en jongeren.

LAURA DERKS: ”Nadat ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker afgerond had ben ik begonnen in de gehandicaptenzorg. Op dit moment ben ik parttime werkzaam op een ZMLK-school in het VSO. Ik heb me altijd geïnteresseerd in de psyche van de mens. Door eigen levens- ervaringen ben ik van mening dat ik het in me heb, om goed te kunnen inleven in de worstelingen van een kind. In de afgelopen jaren heb ik verschillende studies gevolgd om te komen waar ik nu ben, en ik een praktijk voor mezelf op kon gaan zetten.  Deze kreeg de naam Special Kidz & Teenz Mijn doel en missie is om een bijdrage te leveren in het bieden van zo’n zorgeloos mogelijk leven voor kinderen en jongeren.

Ik heb mijn focus gelegd op het coachen van kinderen en jongeren met angsten en trauma’s. Soms loopt het even allemaal niet zo als je zou willen, je maakt je zorgen over je kind. Angst is een veelvoorkomend en ingrijpend probleem. Naar schatting kampen ruim een miljoen Nederlanders met gevoelens van angst. Angst is een gevoel of een emotie die optreedt als er sprake is van dreigend gevaar. Als er sprake is van echt gevaar, is angst functioneel; het lichaam maakt zich klaar om te vluchten. Of als dat niet meer kan, om te vechten. Bij een ‘’angststoornis’’ is er echter geen reden voor de angst die je voelt.

WAT IS DE OORZAAK VAN EEN ‘ANGSTSTOORNIS’?

Mogelijke oorzaken zijn;

-Erfelijke factoren

-Het overlijden van een dierbare

-Een scheiding

-Het meemaken van een ongeluk

-Getuige zijn van een ongeluk

-Pesten

-Of een andere ingrijpende gebeurtenis zoals Corona.

Angsten kan zich op allerlei manieren uiten.

Herken je deze symptomen bij je kind?:

-Piekeren en/of veel zorgen maken

-Somber of verdrietig voelen

-Sociale onzekerheid

-Onzekerheid, twijfelen

-Slecht slapen, paniekaanvallen

-Perfectionisme, faalangst

-Onrust in je lijf, spanningen

-Fysieke klachten/dwangmatig gedrag

-Boosheid/ vaak buikpijn hebben

Als je er in je eentje of met de mensen om je heen er niet meer uitkomt, dan wil ik je graag helpen om je problemen bij de oorzaak aan te pakken en oplossingen te vinden die blijvend zijn. Dit kan door middel van Coaching gesprekken, Exposureoefeningen, Bokscoaching of EMDR.”

Nieuwsgierig geworden of heb je een vraag:

Kinder- en jongeren coach Laura Derks

Special Kidz & Teenz

www.specialkidzenteenz.nl

info@specialkidzenteenz.nl

Deel dit op social media 🙏

3 reacties

  • Bruno

    Angst bij kinderen komt vaak ook voor door de ouders. Als ouders ergens bang voor zijn projecteren ze dat vaak (on)bewust op het kind of hun kinderen. Ook weten ouders vaak niet hoe ze zelf om moeten gaan met hun kind en hun angsten. Als het kind door een situatie een angst heeft gaan vormen, dan hoor je vaak door de ouders zeggen daar hoef je geen bang voor te hebben. Maar daar kan het kind niet veel mee.

    Aum Shanthi

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *