Geen categorie

Literaire ontmoeting: Bart Chabot in schouwburg Cuijk 23 maart

Wie aan Bart Chabot denkt, denkt aan beweging. Chabot is dichter, schrijver en podiumdier. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. In februari 2018 verscheen dan een gloednieuwe en lijvige poëziebundel van deze dichter pur sang: Hosanna dagen. In januari 2020 verscheen het alom lovend ontvangen mijn vaders hand. In deze onthutsende roman kijkt Bart Chabot zijn jeugd eindelijk in de ogen.

Deze voorstelling maakt deel uit van de reeks Literaire ontmoetingen, georganiseerd oor BiblioPlus en de Schouwburg, waarin bekende Nederlandse auteurs voorlezen uit eigen werk, over hun schrijverschap vertellen en antwoord geven op vragen uit het publiek. Verder in deze reeks: Esther Verhoef (10 november), Hanna Bervoets (12 januari) en Murat Isik (20 april).

Nieuw: voorprogramma met regionaal Taaltalent
Voorafgaand aan het hoofdprogramma introduceert en interviewt Willem van Beek een auteur uit het Land van Cuijk. Van Beek is voorzitter van taalcollectief De Kneep, een stichting met als doel het laten kennismaken, verbinden en stimuleren van traditionele en nieuwe regiotaalmakers.

“Veel mensen weten niet dat we dichtbij geweldige taaltalent hebben rondlopen en dat er boeken worden uitgebracht die absoluut de moeite waard zijn om te lezen. Ik ga in dit half uur met auteurs in gesprek over het schrijverschap, motivatie, inspiratie en ambities en uiteraard het recent uitgebrachte werk.”

Toegang
Bart Chabot dinsdag 23 maart 19.30 uur Schouwburg Cuijk. Kaarten voor de Literaire Ontmoeting inclusief voorprogramma kosten €16,- en zijn verkrijgbaar via www.schouwburgcuijk.nl.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *