Spirit

Ontdek Kundalini / Reiki met de online cursus van I’svara

Hoe is de praktijk I’svra ontstaan?

I´svara is tien jaar geleden ontstaan toen ik besloot mijn eigen consult op te zetten op het gebied van alternatieve therapieën. Voor die tijd paste ik eigenlijk de therapieën op mezelf toe om meer bewustzijn te ontwikkelen in mezelf. Ik ben in 1998 ingewijd in de eerste graad Reiki en wist toen al dat ik hier iets mee wou doen. Een diep gevoel van weten dat dit mijn pad is om te bewandelen.

Maar toen begon ook de confrontatie met wie ik zelf ben en wat ik met me meedraag. Dat was een intensieve tijd van geestelijke groei en meer diepgang. Het duurde wel even voor ik het vertrouwen kon vinden om ook met andere te werken en de behandelingen aan te bieden. Maar in mijn consulten heb ik wonderbaarlijke ervaringen gehad en heb ik de kracht van Reiki kunnen zien.

Ook heb ik andere holistische technieken geleerd en toegepast op mijn patiënten. Ik ben eigenlijk al vijftien jaar bezig met behandelingen geven.

Tien jaar geleden ben ik in Gran Canaria een eigen praktijk begonnen in een toeristisch complex waar ik vele internationale klanten heb. Ik ben erg dankbaar dat ik, dankzij mijn patiënten en hun feedback, heb geleerd om volledig te vertrouwen op mijn intuïtie en mijn handen die de energie van reiki/ healings overdragen.

Niet iedereen is bekend met Reiki. Kun je uitleggen wat Reiki is?

REI betekent universele energie. Bewustzijn, dat alles in harmonie houdt. KI betekent onze eigen energie (die soms uit harmonie is). Naarmate we ouder worden raken we verder verwijderd van onze echte ik, wegens traumas, frustraties, teleurstellingen, enz.

Hierdoor dat onze energie niet meer mee resoneert met de stroom van de Universele energie. Er ontstaan energetische blokkades waardoor bijvoorbeeld een burn-out of een depressie kan ontstaan. Ook wij als mens hebben op tijd een schoonmaak nodig ofwel het loslaten van spanningen en oud leed. Net zoals je kleding gewassen moet worden heeft ook de mens soms een schoonmaak nodig.

Reiki helpt je de energie te laten stromen. In deze stroming kan het zijn dat er oude spanningen zijn die het energetische lichaam willen verlaten, zodat de vibratie meer omhoog kan bij de persoon.

Hoe werkt een Reiki behandeling?

Het werk als reiki master bestaat uit meerder factoren zoals een goede communicatie op basis van volledig vertrouwen. En werken vanuit je hart.

Ik laat mij Leiden door mij intuïtie en fijngevoeligheid en zorg dat de patiënt zich op zijn gemak voelt en open kan praten. Hierna vraag ik de persoon te gaan liggen op het massagebed en kan het proces beginnen.

Op het moment dat de kaarsen en de muziek aanstaan, maak ik plaats voor de hogere energieën, om hun werk te doen. Ik ben op dat ogenblik alleen kanaal om deze genezende kracht door te geven. De energie stroom gaat precies naar de plek waar het nodig is.

Het is een bewuste energie die heel goed zijn werk weet te doen. Het is een wonderbaarlijk mooi proces waar ik na vele jaren nog steeds versteld over ben. Dus om het in het kort uit te leggen: ik help mensen door hun energie weer te laten stromen. Meer in contact te komen met hun zelf. Rust, klaarheid en inzicht te krijgen.

Reiki is positieve levensenergie en is beschikbaar voor iedereen. Het gaat dus om de energie die alles in de schepping in stand houdt, en die door alles heen geneest als ze daartoe de gelegenheid krijgt.

Was je altijd al zo gevoelig en intuïtief?

Elk kind is gevoelig en elk kind is intuïtief dus ook ik was dat. Maar op latere leeftijd heb ik me afgesloten. Rond de 18 jaar begon mijn interesse voor spiritualiteit. Ook vond ik het fijn om met anderen een diepere verstandhouding op te bouwen.

De mens in geheel vind ik interessant en ik hou van mensen.

Ik ben altijd gevoelig geweest over wat andere voelen en ik voelde altijd mee. Ik was ook een hele lange tijd onzeker en vond mezelf een rare vogel in deze grote wereld. Maar juist de weg van beneden naar boven, heeft mij geleerd om ook andere op dit pad te kunnen ondersteunen.

Waarom heb je gekozen voor het beroep als energetische therapeute?

Ik denk dat dit pad naar me toe is gekomen zonder dat ik het echt wilde. Ik ben hier naar toe gegroeid. Het was zeker geen makkelijke pad want niet veel mensen geloofde in genezing vanuit de handen .Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. Een verandering in het bewustzijn van de mens.

Waarmee onderscheid jij jezelf?

We zijn allemaal uniek maar ook zo hetzelfde. Ik onderscheid me niet van andere therapeuten omdat we uiteindelijk allemaal een kanaal zijn van een Hoger weten. Maar ik denk wel dat ik geboren ben met een gave en dat ik die heb mee gekregen om andere te helpen.

Maandelijks organiseer jij Kundalini / Reiki cursussen online. Kun je daar iets over vertellen?

De cursussen zijn er voor degene die willen leren om meer in hun gevoel te staan. Je gaat aan diepe blokkades werken. In de cursus wordt uitgelegd hoe je op een makkelijke manier een sterkere verbinding met jezelf kan aangaan. Je leert hoe je de technieken dagelijks kunt toepassen in je leven.

Energie kun je ook op afstand geven dus je leert de theorie online maar voelt ook de Kundalini en Reiki energie online.

Reiki kun je gebruiken om jezelf te behandelen maar ook om andere te helpen. Reiki is voor alle leeftijden en iedereen kan zich aanmelden. Reiki brengt verandering in je bewustzijn en in je visie.

Wie zou je reiki aanbevelen?

Iedereen kan reiki energie gebruiken want het is eigenlijk een krachtige liefdevolle energetische behandeling.

Maar zeker als er emotionele blokkades zijn. Trauma’s, relatieproblemen , gezondheidsproblemen, depressie , stress of bij een burn.out.

Je kunt reiki altijd toe passen, ook bij kinderen en dieren. Reiki heeft een hogere trilling die een positieve effect heeft op elk levend wezen. Elk baby is eigenlijk verbonden met reiki (Universele Energie) maar op later leeftijd sluiten we er ons voor af.

Wat is je mooiste reiki ervaring?

Zoveel mooie ervaringen heb ik in me geheugen. Maar een hele intense was toen ik mijn moeder op haar sterfbed reiki gaf. Tijdens de sessie had ik mijn ogen gesloten en opeens voelde ik dat ze op een telepathische manier vertelde dat we afscheid moesten nemen.

De liefde die ze voor me voelde werd dubbelop zo verstrekt en ik voelde een enorme kracht van haar naar mij gaan. Ze stuurde mij kracht omdat ze de dag erna is heen gegaan. Dat was een hele mooie ervaring om zonder woorden afscheid te nemen..

Wat is je grootste levensles?

Toen ik besefte dat elk persoon die ik behandel een stukje van mijn leven in zich draagt, en dat ik daardoor ook mezelf zie in een ander.

En dat het pad naar geluk eigenliefde is, en de eenheid met alles om me heen.

Wilde je altijd al onderneemster worden?

Nee, nooit aan gedacht eigenlijk. Het is ook zo op me pad gekomen. Ik had wel altijd problemen om lang voor een baas te werken. Al jong was ik op zoek naar iets bijzonders en iets creatiefs. Reiki is positief creeren van een betere wereld in de mens zelf.

Wat zou je graag in de toekomst willen bereiken?

Ik heb mooie verwachtingen en ik kom geregeld naar Nederland omdat mensen hier een behandeling van mij willen. Graag wil ik hier nog meer mensen behandelen, daarom dat ik nu de online cursussen organiseer. Ik hoop in de toekomst weer geregeld naar Nederland te kunnen komen.

Maar ook zou ik graag groepen uit Nederland naar Gran Canaria willen mee nemen om ze in contact te brengen met de Natuur en de prachtige bergen van dit eiland. Retraites organiseren op dit bijzondere eiland.

—Wil je na het lezen van dit interview kennismaken met Sharmila Chandler en informatie over de online cursussen?

—Ook kun je bij haar een prive reiki behandeling boeken online

—-Neem contact op per whatsapp 0034- 630285807 of mail isvaragrancanaria@gmail.com

www.isvaratreat.com

Deel dit op social media 🙏

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *