Geen categorie

Maand van de spiritualiteit

De hele maand februari 2021 staat in het teken van de Maand van de Spiritualiteit. Veel mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving, vooral in deze onzekere tijd. Men is op zoek naar balans in zowel geestelijk als lichamelijk welzijn. Traditiegetrouw reiken we tijdens de Maand van de Spiritualiteit de prijs uit voor het Beste Spirituele Boek van het afgelopen jaar 2020.

Tijdens deze maand worden er diverse activiteiten in boekhandels en bibliotheken georganiseerd over spiritualiteit en zingeving.

De Maand van de Spiritualiteit is een initiatief van VBK, Happinez Magazine en KRO-NCRV. Voor meer informatie: www.maandvandespiritualiteit.nl.

WINNAAR BESTE SPIRITUELE BOEK 2019:

In Voor Joseph en zijn broer schrijft Anbeek over de zelfmoord van haar vader en broer, maar ook over de komst van haar kleinzoon. ‘Hoe kom ik van treurigheid naar verwondering?’ vraagt ze zichzelf in het boek af. Daarnaast filosofeert ze over het belang van spelen: zonder spelen kunnen individuele levens stranden, maar kan ook een samenleving ontwricht raken. Voor Joseph en zijn broer is een opvallende winnaar: de shortlist voor het Beste Spirituele Boek 2019 werd gedomineerd door praktische spirituele handboeken voor onder andere minimalistisch leven en meditatieve boswandelingen, maar het overgrote deel van de stemmen ging naar Voor Joseph en zijn broer, een indringend persoonlijk verhaal.

Deel dit op social media 🙏

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *