Spirit

Je bent gezegend

Marieke van Deursen, schrijfster, hoogsensitief livecoach, en eigenaresse van de praktijk Angels and Magic, een inspirerend mens. Lees hier haar nieuwste column in het magazine BewustZijnenzo.

.

————————————————————————————————-

JE BENT GEZEGEND

Laatst las ik een quote op social media. ‘De man met wie je gisteravond bent gaan slapen, heeft vanmorgen zijn ogen weer geopend. Je bent gezegend.’ Die kwam binnen. Later die week kreeg deze quote nog een veel diepere betekenis voor me.

In mijn beleving gebeurde het plotseling. Iemand met wie ik niet eens een hele persoonlijke relatie had, overleed. Het raakte me. Hij was echtgenoot, vader, had een eigen bedrijf en was één van de aardigste mensen die ik kende. Langzaam drong de verdrietige realiteit zich aan me op… Hun kinderen zouden hun vader de rest van hun leven moeten missen. Hij zal niet meemaken hoe zij afstuderen, hij zal niet dansen op hun eventuele bruiloften, niet aanmoedigen bij sportwedstrijden… Zijn vrouw was van mijn leeftijd en was nu opeens weduwe en alleenstaande moeder. En toen realiseerde ik me: zij zal nooit meer naast hem wakker worden en zien hoe hij zijn ogen opent in de morgen.

Het deed me beseffen dat het ware geluk echt heel basaal is. Waarom is iedereen toch op zoek naar altijd meer? Waarom ben ik op zoek naar altijd meer? Een betere baan, meer inkomsten, meer bekendheid… dat alles blijkt opeens veel minder belangrijk als jouw naaste zijn of haar ogen niet meer opent in de morgen. Sterker nog, ik wil wedden dat zij alles had willen opgeven als zij haar man terug had kunnen krijgen.

Natuurlijk is het goed zulke dingen in perspectief te plaatsen. Er is niets mis met het goed willen hebben en een beter leven na te streven. Het is wel goed om te beseffen dat het allemaal relatief is. Niet alleen omdat het echte geluk niet zit in een groter huis of een cabrio voor de deur, maar ook omdat als ik er opeens niet meer ben, de wereld en mijn medemensen niet slechter af zijn zonder mijn nieuwe boek, mijn praktijk, mijn succesvolle carrière. Wat gemist wordt op zo’n moment, zijn de etentjes met vrienden, de goede gesprekken met je zus of broer, het zitten bij de vuurpot op een koude avond, waar we samen naar de sterren keken.

Als er iets was dat het vroegtijdig overlijden van deze man me duidelijk maakte, was het dat elke dag een geschenk is. Je kunt er voor kiezen om er wat moois van te maken, of niet, maar dankbaarheid voelt voor mij zeker op zijn plaats. Ook zonder mijn droomauto voor de deur, zonder mijn oh zo gewenste vakantie naar Canada, maar alleen al omdat wijzelf en onze geliefden onze ogen hebben mogen openen deze morgen.

Www.angelsandmagic.nl

Marieke van Deursen is hoogsensitief lifecoach en schrijfster.

Haar laatste boek ‘Daten boven de 30’ is te bestellen via : www.boekenbestellen.nl

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *