Mind

Wanneer en in welke situatie ga je een familieopstelling doen?

Kan ik dit doen als ik al veel innerlijk werk heb gedaan, of juist aan het begin sta?

Kan ik dit doen als ik geen contact meer heb met mijn ouders? Of juist een hele goede band heb met mijn ouders?

De loyaliteit naar je basissysteem, (grootouders, vader en/of moeder) is bij veel mensen heel erg zichtbaar en voelbaar. Vaak ben je loyaler naar je ouders of naar anderen toe, dan naar jezelf.

Dat is iets wat maatschappelijk goed valt, maar is dit wel echt goed voor jou?

Want wat als je jezelf nu echt op de eerste plek zet? Wat gebeurt er dan?

Hoe zou jouw wereld er dan uit zien?

Een familieopstelling kan jou helpen inzicht te krijgen in waarom je dingen doet zoals je ze doet.

Misschien ben je te afhankelijk van iemand, of is iemand te afhankelijk van jou. Is er een bepaalde relatie in je leven die niet goed loopt?

Denk daarbij aan de relatie met je partner, die met een collega of je baas of de verhoudingen tussen jou en je kinderen.

De oorzaak van deze dynamiek kan in jouw basissysteem liggen.

We kijken bij opstellingen tot 7 generaties terug in jouw systeem, maar ook kan het iets karmisch zijn uit een vorig leven.

Een familieopstelling is een krachtige en uiterst effectieve manier om het onderbewuste inzichtelijk te maken en aan de slag te gaan met jouw vragen in het leven.

Vaak ‘weten’ we dingen wel, beredeneerd vanuit ons hoofd, maar dat wil nog niet zeggen, dat je het echt voelt of bij dat gevoel kunt komen. En dus ook echt iets met dat gevoel kunt doen.

Het doen van opstellingen geeft inzichten. Je doorleeft gevoelens op een manier waarbij het echt een plek krijgt en je niet meer zo zal triggeren.

Je komt dichter bij jezelf te staan, en zult steeds meer voelen dat er ruimte komt voor jou, en je daardoor de keuzes kunt maken die bij jou passen.

Wanneer is een familieopstelling passend voor jou?

-Wanneer er een bepaalde situatie uit je verleden, of iemand uit je directe omgeving, invloed heeft op jou.

– Wanneer je tegen terugkerende situaties, overtuigingen en patronen aanloopt.

– Wanneer het leven zwaar en stroperig voelt, en je geleefd wordt, in plaats van dat je regie over je leven hebt.

– Wanneer je relaties moeizaam gaan, vastlopen, eenzaam zijn of steeds in een bepaalde dynamiek belanden. Dit kan met je partner zijn, maar ook met werkgever, klanten, je kinderen, vrienden, eigenlijk iedere vorm van relatie die je aangaat.

– Wanneer je last hebt van gevoelens die je overspoelen. Gevoelens die je niet kunt plaatsen. Dit kan angst zijn, maar ook verdriet of andere emoties. Het werkt in elk geval remmend in je leven. Door dat gevoel, doe je niet wat je echt graag zou willen.

– Niet alleen emotionele, maar ook mentale en zeker ook fysieke klachten kun je in een opstelling aankijken. Van depressie, burn-out, negatieve gedachten, tot verslavingen, kanker, menstruatieklachten, overgangsklachten, migraine e.d.

In vrijwel iedere situatie waar je tegenaan loopt kan een familieopstelling helpend zijn. Ook situaties die ogenschijnlijk niet gerelateerd zijn aan je familiesysteem. De inzichten die het je geeft, kunnen heel verhelderend werken.

Individueel of in een groep?

Een familieopstelling kun je individueel doen, dan wordt er specifiek op jouw vraag en systeem ingezoomd. Er wordt dan gewerkt met de blaadjestechniek die staat voor een thema, persoon of emotie uit jouw leven.

In een groepsopstelling worden andere mensen opgesteld voor een thema, persoon of emotie.

Wanneer je in de opstelling van een ander staat, dan werk je ook aan jouw eigen systeem.

Je representeert iets in de opstelling voor de ander, maar het werkt ook door in jouw systeem.

Je kunt een vraag of thema in alle gevallen inbrengen, maar je kunt ook blind een opstelling starten. Dan gaat de magie van het veld spreken en ruim je jouw blokkades op die manier op.

In een traject of workshop waarin je meerdere opstellingen doet, zul je merken dat je dieper werkt en meerdere lagen opruimt en heelt.

Tevens zijn er retreats of private retreats mogelijk, waarin je een paar dagen diep gaat in jouw systeem.

Dan boost je door lichaamswerk en familieopstellingen jouw leven. Je ruimt oude blokkades op, leert om te gaan met emoties en je staat weer op een andere manier in het leven.

Misschien vraag je je nu af, hoe werkt het dan precies? Ons hoofd en ego willen het graag begrijpen, weten en gerustgesteld worden.

Een familieopstelling is een ervaring. Keer op keer zul je nieuwe dingen ervaren, op ieder thema dat je inbrengt. Inzichten krijgen, mentaal en energetisch dingen een plek geven, zodat je weer verder kunt. J

e zult minder ballast en minder zwaarte voelen. Je zult meer jouw ruimte innemen in je eigen leven, en je neemt de regie in eigen handen. Wat uiteindelijk zorgt voor zelfliefde, vrijheid en overvloed en geluk op alle vlakken in je leven.

Sta jij open om dit een keer te ervaren?

Kijk voor meer informatie op de website

https://www.embracebyfemkeniessing.com/

Embrace by Femke Niessing

Telefoon: 06 – 1613 7125


Tekst: Femke Niessing

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *