Mind

Paul de Vries altijd enthousiast en gedreven

Een paar jaar geleden stond Paul de Vries samen met zijn vriendin Gerrie, voor een pand. “Dit is de perfecte locatie voor een auto bedrijf” zei Paul dromerig.

Maar als beginnend ondernemer moet je vaak klein beginnen en Paul begon zijn bedrijf vanuit huis. Al snel groeide zijn bedrijf en huurde hij een locatie. Bij toeval hoorde hij 2 jaar geleden dat het pand waar hij voor had gestaan, te koop stond aangeboden. Alsof het voor hem was bestemd kon hij als eerste het pand zien en een bod uitbrengen.

Zijn droom kwam uit en zijn auto bedrijf is nu daar gevestigd. Dat zijn mooie bijzondere momenten in het leven.

Paul de Vries is eigenaar van autobedrijf DPG-automotive in Cuijk. En in maart 2021 is het precies 10 jaar geleden dat hij de grote stap nam om voor zichzelf te beginnen.

Wist je altijd al dat je je eigen bedrijf wilde?

“Nee, dat niet. Ik werk al sinds 1991 in de autobranche. Ik heb jaren bij autobedrijf Cas Cuijk gewerkt. Daarna was ik toe aan iets anders en ben ik bij een ander bedrijf begonnen. Ik had vaak eigen ideeën, en zo ontstond het idee om voor mezelf te beginnen in 2006. Maar voordat het echt zo was dat duurde even.”

Waarom in de autobranche?

“Als klein jongetje was ik al dol op auto’s. Met 8 jaar kende ik al alle auto merken uit mijn hoofd. Ook het embleem dat bij een auto hoorde wist ik precies. Het Mercedes embleem, Volkswagen, Toyota noem maar op.

Vaak ging ik met mijn vader mee naar zijn werk. Ik glunderde dan van trots. Mijn vader verkocht ook auto’s. Het is me eigenlijk met de paplepel ingegoten.”

Wat vind je het mooiste aan dit vak?

“Het contact met mensen. Er komen allerlei verschillende mensen langs voor een auto. Gezinnen,, alleenstaande, jong, oud, allerlei nationaliteiten. Samen gezellig praten met een kopje koffie. Kijken welke auto bij de persoon past. Heerlijk. Ik houd ervan.”

Van welke prijsklasse zijn de auto’s ?

“Van 100 euro tot 10.000 euro. Echt heel divers. Je merkt dat mensen nu vaak op zoek zijn naar een tweede auto omdat ze niet met de trein willen reizen, in verband met de verplichte mondkapjes. Dus wordt er een extra auto gekocht voor vervoer.

Kunnen mensen ook een auto aan jou verkopen zonder een nieuwe te kopen?

“Jazeker. Ik koop veel auto’s op. Deze zijn vooral voor de export.”

Hoe is de fantastische Volkswagen bus op je pad gekomen?

”Via een vriend van mij. Ik wilde de bus aanvankelijk verkopen aan één van de festivals afgelopen zomer. De Volkswagen bus trekt veel aandacht en is een echte eyecatcher. Helaas liep alles anders door corona. De bus is nog steeds te koop.”

DPG waar staan de letters voor?

De ‘ D’ is van mijn grote trots, Dani. Ze is mijn dochter. Haar passie is make-up. Ze is make-up artist en ik ben erg blij dat ze haar passie heeft gevonden en er erg goed in is.

‘P’ is van mijn eigen naam Paul…..De ‘G’ is van mijn vriendin Gerrie. Zij is mijn rots in de branding.

Wat is het mooiste compliment dat je ooit hebt gekregen?

” Er staan hele mooie recensies op de website . Daar ben ik heel tevreden mee. En als ik dan hoor en/of lees dat mensen mij eerlijk en betrouwbaar noemen, dan geeft me dat een goed gevoel. En dan weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan. ‘

————————————————————————————————————————

Mocht je na het interview kennis willen maken met Paul de Vries, dan ben je altijd welkom.

De koffie staat klaar.

DPG-automotive

Lange Beijerd 5A

Cuijk

Telefoon: 06-53627925

www.dpg-automotive.nl

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *