Mind

Loslaten is jezelf bevrijden van ballast

‘Je moet het loslaten’, krijg je vaak te horen. Het klinkt zo makkelijk en is tegelijkertijd ook zo moeilijk. We hebben nooit geleerd om los te laten. Het is een weg van vallen en opstaan. Iedereen maakt leuke, maar ook vervelende situaties mee. De wijze hoe wij hierop reageren, heeft alles te maken met de onverwerkte ballast die we bij ons dragen.

De eerste 7 levensjaren ben je een spons

Ik vergelijk het altijd met de metafoor van een luchtballon. Wanneer je geboren wordt, ben je helemaal vrij van ballast. Geen zorgen. Heerlijk onbezonnen en vrij. Op dat moment is jouw luchtballon hoog in de lucht. Naarmate je ouder wordt veranderd dat. De eerste zeven levensjaren ben jij een spons die alles, wat er om je heen gebeurt, opzuigt. Je neemt alles op wat jouw ouders zeggen en doen, maar ook wat er op school gebeurt, met vriendjes, vriendinnetjes, op de sportclub etc.

De invloed van negatieve gedachten

Op het moment dat er iets negatiefs gebeurt, waardoor je emotioneel geraakt wordt, ontstaan er negatieve gedachten. Deze negatieve gedachten kunnen op een gegeven moment beperkte overtuigingen worden. Als je maar lang genoeg hoort of zelf roept, dat je iets niet kunt of altijd pech hebt, zul je dit ook ervaren.

Door deze beperkte overtuigingen zal het mandje in de luchtballon langzaam omlaag zakken. Het mandje van de luchtballon staat synoniem voor jouw ballast. Elke keer dat je iets negatiefs meemaakt, verlies je positieve gevoelens. De lucht in jouw ballon loopt hierdoor langzaam leeg.

De invloed van ballast op jouw leven

De ballast die je meedraagt, bepaalt voor 95% hoe jij je voelt, hoe je denkt, handelt, reageert en omgaat met de veranderingen in jouw werk- en privéleven. Maar ook of iets wel of niet lukt in jouw leven. Deze ballast bepaalt de mate van stress en spanning, die jij in bepaalde situaties ervaart. Wanneer we geraakt of getriggerd worden, dan verkrampt ons lichaam. Het stresshormoon cortisol stijgt in je bloed, met alle bijbehorende stressreacties. Vervolgens reageer je door te bevriezen, vechten of vluchten. Een hele natuurlijke reactie.

Elke keer als dit gebeurt zet je letterlijk iets vast in jouw lichaam, waardoor er blokkades kunnen ontstaan. Dit hoeft niet alleen mentaal te zijn, maar kan zich ook uiten in lichamelijke klachten. Denk aan hoofdpijn, gespannen schouders, darmproblemen, etc. En soms, als dit maar lang genoeg duurt, een burn-out. Hoe fijn zou het zijn als je het los zou kunnen laten, zodat het zich niet in jouw lichaam vast zet?

Emoties durven voelen

Veel mensen zijn bang voor emoties, maar wist je dat het doorvoelen van een emotie maar 90 seconden vervelend aanvoelt en daarna weg zakt? Een emotie wil graag gezien worden. Als het gezien en doorvoeld is, komt het moment van loslaten, waardoor jouw lichaam zich weer ontspant. En er ruimte komt van positieve gevoelens. Hoe geweldig is dat! Je moet het alleen durven toestaan.

Extra hulp nodig?

Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan help ik je graag.

Body Mind Release is een methode waarbij jij jouw gekleurde bril, die gekleurd is door al jouw ervaringen en gedachten, weer helemaal schoon kunt maken. Dit doe je door je te bevrijden van jouw ballast. Je leert de methodiek en kunt deze ook in de toekomst blijven gebruiken.

Mocht een Body Mind Release traject te intensief voor je zijn, dan kun je ook beginnen met een Reiki en klankschalensessie. Ik maak de negatieve energie los en vul hem aan met een liefdevolle positieve energie.

Een andere oplossing is een verbonden ademsessie. Een één-op-één ademsessie, waarbij ik jouw persoonlijke spaceholder ben, is een ontmoeting met jezelf. Het is een innerlijke reis waarbij je diep naar binnen gaat. Contact maakt met jouw onderbewuste, je emoties en gedachten. Antwoorden krijgt op de vragen waar jij mee zit.

Of denk aan een familieopstelling. Heel interessant als je ergens tegenaan loopt,maar er de vinger niet op kunt leggen. Of als je wilt weten waar de blokkade vandaan komt. In een familieopstelling wordt dit inzichtelijk. Doordat het aangekeken wordt, kan het daarmee ook losgelaten worden.

Ik ben er om jou zo snel mogelijk weer terug in balans te krijgen, zodat het leven je weer toelacht. En je weer vol energie en positiviteit van het leven kunt gaan genieten!

Tekst: Manon van Bakel

Mocht je hier meer over willen weten kijk dan op de site: zuiverenpuurpraktijk.nl

Adres: Achterdijk 40A Mill

Luister naar mijn podcast via deze link

Holistisch in balans podcast | #02 Loslaten, hoe doe je dat? (springcast.fm)

Manon van Bakel, holistisch therapeut op het gebied van Body Mind Release, Human Design, familieopstellingen, ademcoaching, Epiphora methode, ijsbadworkshops, Reiki & klankschaal behandeling en cursussen.

 Foto: Danny fotografie

Deel dit op social media 🙏

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *