Mind

Dierentolk: Hanny Poos

Dieren willen je graag iets vertellen…

Heel veel honden en katten zijn gelukkig “gezond” maar soms kan er sprake zijn van onbalans. Als eigenaar merk je dat aan het gedrag van het dier, bij het uitlaten, het eetgedrag, bij jeuk of onrust. Soms denk je dan: ”Ik zou willen dat ik met mijn dier kon praten, vragen wat er mis is”.

Hanny Poos ontdekte dat dat ook werkelijk kan! Ze is een vrolijke dame, goedlachs en heeft een groot hart voor dieren. Zij staat bekend in de omgeving als: ‘De Dierentolk’.

Interview met Hanny Poos

Dierentolk is geen alledaags beroep. Hoe is dit op je pad gekomen?

Haha, nee het is zeker geen alledaags beroep. Ik fok al bijna 30 jaar honden en ik ken veel honden eigenaren. Zo kwam ik iemand tegen, die had een workshop dierentolk gedaan. Ik vroeg een beetje lacherig: wat heb je daar dan geleerd? Ze antwoordde: ”ohh, dat is echt iets voor jou! Dat kun jij ook makkelijk”.

Ik ben van nature een nieuwsgierig mens en ik wilde het wel ervaren. Ze legde uit wat ik moest doen. Het belangrijkste was: je hoofd leegmaken en alles wat binnen komt ook écht geloven. Dat laatste is heel moeilijk, want we hebben geleerd dat we alles moeten kunnen verklaren.

Ik ging oefenen met mijn eigen hond Atuk. Zo hoorde ik van Atuk bij een wandeling. Dit is de laatste keer, dat ik hier aan de Waal loop. Ik wist niet of ik dit moest geloven of niet. Maar het is ook daadwerkelijk de laatste keer geweest. Ze was al ouder en ze kon de lange wandeling niet meer aan.

Veel ervaringen deed ik op met Atuk en ik werd steeds enthousiaster in het praten met dieren. Ik ging vrienden helpen met een hond of een paard, als ze een vraag hadden. Altijd bleek het gesprek effect te hebben en kon ik de vraag beantwoorden en ik kwam met oplossingen.

Zo werd het steeds drukker, want mensen vertelden aan elkaar: ”je moet Hanny bellen, die praat met dieren”.

Dan belde er bijvoorbeeld iemand en zei: mijn hond wil niet meer eten. Ik vroeg dan of ik daar naar mocht kijken. Door mijn gevoeligheid voel ik de energie van de hond.

Ik kreeg door dat er veel stress was in huis en de hond daarom niet meer wilde eten. Later hoorde ik van het baasje dat dit kon kloppen. Er was veel stress, die op dat moment speelde in het leven van de eigenaar van de hond. Door de hond werd het dus zichtbaar.

Ik dacht op een gegeven moment wel: ‘leuk al die gesprekken met een hond, maar hoe kan ik nu werkelijk een dier ook helen’?

Ik volgde in die tijd de NEI opleiding bij Jolanda Vleugel. Intuïtief voelde ik: als je zo mensen kunt helen, kan dat ook bij dieren”.

Bij NEI leer je testen met een biotensor. Alles bestaat uit energie. Deze energie kun je meten met een biotensor.

Heeft een dier een trauma meegemaakt, dan slaan ze dit ook op in hun cellen, net als bij mensen.

Dieren zijn heel goed in staat om die energie zichtbaar te maken. Met NEI kan ik als therapeut invloed uitoefenen op het gedrag van het dier.

Het is heel bijzonder om te ervaren dat een dier direct reageert, op dat wat er in een sessie aan bod komt. Dit kan al met een foto. De behandelingen gaan daarom ook meestal via zoom. Meestal kan na één sessie al veel worden opgelost.

Wat willen dieren ons vertellen?

Onze dieren maken ons steeds bewuster. Als baasje wil je graag ongewenst gedrag veranderen. Je drukke hond wil je rustiger krijgen of je kattige kat wat kalmer.

Vaak is het dan goed om stil te staan bij hoe je jezelf voelt. Stress, angst, het kan allemaal effect hebben op je dier.

In zo’n geval spreek ik het baasje dan hier op aan. We kunnen een afspraak maken voor een opstelling. In een opstelling haal ik belemmerde programma’s er af. Ik heb meerdere opleidingen gevolgd, systemisch werk, coaching, NEI. Alle deze tools kan ik inzetten voor mens en dier. Intuïtief en helderhorend was ik altijd al en dat kan ik nu gebruiken in mijn werk.

Een dier kan zelf ook iets hebben meegemaakt in het verleden. Dat zie je bijvoorbeeld vaak bij onrustige honden. Dan is het fijn dat ik het kan vertalen en kan kijken wat het dier nodig heeft.

Met elk ‘ander’ gedrag wil je dier je iets vertellen.

Sommige dieren hebben bijvoorbeeld verlatingsangst en kunnen niet lang alleen zijn. Veel gedrag is goed op te lossen. Ik doe dit werk met hart en ziel, zodat we echt kunnen genieten van de unieke dieren, die ons heel wat moois brengen.

Je geeft ook maandelijks een workshop ‘zelf leren praten met een dier’. En geeft aan dat iedereen dat kan leren. Hoe kun je dat verklaren?

Jaaaaaa, praten met dieren kan iedereen leren! En dat is veel makkelijker dan je denkt. We hebben allemaal intuïtie en de gave voor helderhoren, helderweten, we zijn het alleen vergeten en leven vanuit ons hoofd. Wanneer we weer vertrouwen op onze intuïtie, ervoor open staan en (soms veel) oefenen, ontwikkel je deze intuïtie en gave steeds meer. In het veld van bewustzijn daar ligt alle informatie. Alle dieren hebben een bewustzijn.

Door te tolken met je dier kom je meer in verbinding en wordt jullie band nog bijzonderder. Hoe mooi is dat.

Bij een dierentolkgesprek wordt zichtbaar, wat het dier jou wil vertellen. Dit geeft inzichten en kan het probleemgedrag oplossen. Gedrag van je dier, is een bron van informatie voor jou als diereneigenaar.

Hanny :”Alles is energie en die energie in woorden omzetten is mijn werk. Heel aards en logisch”.


Je kunt op verschillende manieren in gesprek gaan met een dier:

– Een-op-een met Hanny als dierentolk. Dit kan via zoom.

– Workshop: zelf leren praten met je dier tijdens een unieke 1-dagsworkshop.

– Tijdens een dierenopstelling.

– Meedoen met de online kennismaking: Wat vertelt jouw dier je?

Iedereen die meer wil weten over zijn dier is welkom!

Maak een afspraak met Hanny Poos en kijk op de site

HOME (dierenopstellingen.nl)

Poositief – therapie, coaching en persoonlijke groei

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *