Mind

De verandering

Je viel heel mooi, zei een collega-schaatser toen ik met mijn benen gestrekt op het ijs lag. Oké, dacht ik, terwijl ik pijnlijk omhoog krabbelde, ik maakte een uitglijder, en dat is mooi. Want deze uitglijder zette mij direct aan het denken. Natuurlijk baalde ik toen ik onderuitging op het ijs. Maar als iemand zegt “je viel heel mooi” dan word ik daar blij van.

Het gevoel – van toch goed gedaan – gekoppeld aan een leermoment – ik moet iets veranderen – daar groei ik van.

Ik heb een doel, de Alternatieve Elfstedentocht, van 200 km volbrengen, op de Oostenrijkse Weissensee. Bij mijn eerste poging dacht ik nog talent te hebben. Helaas, mijn schaats haakte in het ijs en met een klap werd ik in de realiteit wakker. Met 70 km op de schaatsteller stopte mijn avontuur. Geen talent, maar ………..

Het gevoel – van toch goed gedaan – gekoppeld aan een leermoment – ik moet iets veranderen – daar groei ik van.

Het besef kwam, dat ik uit de experimentele fase moest komen. Heb je niet de juiste uitkomst, probeer dan een andere weg en dus besloot ik om lessen te nemen van een toptrainer. Deze verandering bracht mij naar een resultaat van 175 km, fantastisch toch. Nog steeds niet mijn doel, maar wel dichtbij,

Met het gevoel – van toch goed gedaan – gekoppeld aan een leermoment – ik heb iets veranderd – daar groei ik van.

Verandering heeft te maken met uithoudingsvermogen, de wil om door te zetten, pijn te aanvaarden, vallen, opstaan en weer doorgaan.

Verandering gedwongen of vrijwillig. Stel jezelf de vraag, pas ik bij de verandering of regisseer ik mijn eigen verandering. Heb je het antwoord, kom dan in beweging. Want een ding is zeker: verandering is beweging en beweging geeft jou energie.

Tot slot wil ik jou de volgende vraag meegeven, wat wordt jouw verandering na vandaag?

Door: Lisette de Ruiter- Theunissen

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *