Gezondheid

Voedingssupplementen, wel of niet?

Mijn moeder zegt altijd: Wat een onzin voedingssupplementen. Gezond eten haal je uit vers koken! En daar ben ik het helemaal met haar eens.

Tenminste daar was ik het altijd mee eens totdat ik meer en meer informatie kreeg over onze groente en fruit. Dat rode tomaatje op je bord, je weet niet precies hoeveel vitamine C erin zit.

Hoeveel vitaminen een tomaat bevat wordt namelijk beïnvloed door de grond waarin de tomatenplant groeit.

Uit onderzoek blijkt dat er zo’n 60 verschillende soorten mineralen in onze grond zit. Denk aan mineralen zoals ijzer, zink, kalium. Deze mineralen zijn erg belangrijk en planten gebruiken ze om vitaminen aan te maken.

Als de grond voldoende voedingstoffen bevat, kan de plant veel mineralen opnemen, goed groeien, en vitaminen aanmaken.

ONZE GROND IS BEHOORLIJK UITGEPUT

Helaas is onze grond behoorlijk uitgeput doordat er veelvuldig wordt geoogst. Ondanks dat er veel wordt gemest met koe-, varkens-, kippemest, of met kunstmest, het kan het tekort aan mineralen in de grond niet oplossen.

De tomatenplant groeit wel maar is zwak. Zwak in essentiële voedingsstoffen.

Dit geldt voor al onze groente en fruit en niet alleen voor de tomaat. Daarom is de aanvulling met voedingssupplementen een zeer goed idee. Zo weet je zeker dat je altijd vitaminen binnen krijgt.

Via bewustzijnenzo kun je de Daily bestellen voor de dagelijkse basis voedingsstoffen. Op natuurlijke basis zonder kunstmatige toevoegingen. Dagelijks 1 tablet. Inhoud 180 stuks voor 55 euro.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *