Gezondheid

Hoe kies je de juiste olijfolie?

Wist je dat olijfolie voor ongeveer 70% uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren bestaat en een hoog gehalte aan vitamine E heeft?

Onverzadigd vet staat bekend om de gunstige gezondheidseffecten. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol. Op die manier verkleint onverzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten.

Reden genoeg om meer olijfolie toe te voegen aan je voeding.

Sta je weleens te twijfelen in de supermarkt welke olijfolie je moet kiezen?

Ik heb daar een simpele oplossing voor: kies voor Puur Mieke Olijfolie.

Eind vorig jaar is deze biologische Extra Virgin Griekse Olijfolie nieuw toegevoegd aan ons Puur Mieke label.

Zoals je misschien inmiddels weet: gaan we voor de beste kwaliteit die er is. We voegen niet zomaar de eerste de beste producten toe aan ons assortiment.

Onze biologische olijfolie komt uitsluitend uit Chania op het eiland Kreta. Het dankt zijn buitengewone karakter aan de milde winters, lange zomers en matige winden van Kreta.

Olive tree, olives sing on a tree in an olive grove, close-up on the fruit. Idea for a background or screensaver for advertising organic farm products

Het PGI Keurmerk (Protected Geographical Indication) verwijst naar een internationale erkenning en indicatie dat een landbouwproduct nauw verbonden is voor een specifiek geografisch gebied.

Het laat zien dat dit product echt lokaal wordt gemaakt, op een unieke locatie. Daarnaast is elke fles genummerd met een code om de authenticiteit te waarborgen.

De olie is van zeer hoge kwaliteit, gemaakt van de Koroneiki olijven.

Deze olijven worden wereldwijd gezien als de beste olijven voor het maken van pure en kwalitatieve olijfolie.

De Koroneiki olijven zijn klein maar sappig en hebben weinig onderhoud nodig omdat het een sterk ras is. De olijven worden met uiterste zorg met de hand geplukt, om de olijfolie te verzekeren van zijn superieure smaak en aroma.

De olijfolie wordt binnen 24 uur, nadat de Koroneiki olijven met de hand zijn geplukt, koud geperst.

Dit proces zorgt ervoor dat de smaak en alle nutritionele eigenschappen van de olijven, blijven hangen in het eindproduct.

De olijfolie heeft een prachtige goudgroene kleur, een fruitige geur en een heerlijke bitterzoete smaak.

De olijfolie bevat veel onverzadigde vetzuren en is rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine E. Het bestaat uit een grote hoeveelheid polyfenolen, die een extra grote impact hebben op de gezondheid.

Voor koude én warme bereidingen.

Doordat deze olijfolie van zulke hoge kwaliteit is, kun je deze zowel in koude als warme gerechten gebruiken.

Je kunt deze olie dus ook goed gebruiken om in te bakken, zonder dat er schadelijke stoffen ontwikkelen.

Dit is ook gelijk het verschil met andere olijfolie van vaak veel lagere kwaliteit. Naast de slechtere smaak verdragen ze vaak ook een minder hoge temperatuur.

Lagere kwaliteit extra vierge olijfolie, is gemaakt van olijven met een laag gehalte aan polyfenolen en gemaakt van bulkolijfolie voor een scherpe prijs. De kans is groot dat deze olijfolie al in bepaalde mate aan het oxideren is. Bij hoge temperaturen zal deze zeer waarschijnlijk te snel oxideren.

Geoxideerde oliën is zeer ongezond voor hart- en bloedvaten omdat ze aderverkalking kunnen veroorzaken. Daarom is die niet geschikt om te bakken en braden met hogere temperaturen.

Let er bij een kwaliteit olijfolie altijd op dat deze in een donkere glazen fles zit.

Olijfolie is gevoelig voor licht en een donkere glazen fles beschermt de kwaliteit en de gezonde bestandsdelen.

Daarnaast kunnen er uit een plastic fles xeno-oestrogenen uit sijpelen en die krijg je dan ook binnen bij de consumptie ervan. Kies daarom altijd voor een glazen fles.

Extra virgin olijfolie kun je verhitten tot 207 graden Celsius, dan kom je aan het rookpunt. Zorg er altijd voor dat de olie niet gaat roken, want dan is het toch echt te warm geworden.

Ter vergelijking mag je roomboter verhitten tot 170 graden Celsius en kokosolie tot 177 graden Celsius. Dus je hebt net iets meer speling met olijfolie.

Wil jij deze heerlijke olijfolie ook voordelig uitproberen en het verschil proeven met een andere olijfolie?

De prijs van Puur Mieke olijfolie is 9,95 en nu met de code Bewustzijnenzo krijg je 10% korting.

Deze code is geldig tot 31 mei 2023

https://www.puurmieke.nl/

Met Puur Mieke wil ik iedereen op een eerlijke en betrouwbare manier adviseren in het gebruik van pure producten. Vanuit mijn visie als trainer Hormoonfactor en Oerslank coach, ben ik begonnen met Puur Mieke. Je kunt op de website van Puur Mieke zorgeloos en met een gerust hart winkelen, want alle ingrediënten zijn door mij persoonlijk nagekeken.

Mieke

https://www.puurmieke.nl/

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *