GIJ ZULT DE STEEL VAN EEN BROCCOLI NIET LANGER WEGGOOIEN….
Voedselverspilling…zo zonde!! En daar doen we niet aan mee! Neem nou de steel van broccoli….veel mensen weten het niet maar die kun je gewoon eten.
De roosjes van de broccoli worden vaak gekookt en de steel weggegooid. Zonde!
De steel bevat namelijk net zoveel vitaminen als de roosjes.
SNACK
Snijd de steel in lange dunne reepjes en dip ze in hummus of in yoghurt-knoflooksaus. Mmmmm. Je kunt de steel namelijk gewoon rauw eten . Een heerlijke gezonde snack.
Of snijd de steel in plakjes, beetje olijfolie en zeezout erover heen en je hebt een lekker koud bij gerecht.
BRUNOISE
Brunoise is een culinaire vakterm voor alles wat eetbaar is en in blokjes wordt gesneden.
Denk aan wortel, aardappel en paprika. Doe dit ook eens met de steel van broccoli en verwerk het in je nasi, pasta of wokgerecht.
SOEP
Broccolisoep ook zo lekker! Je kunt de steel gewoon met de roosjes mee koken want de soep wordt op het einde gepureerd.
GEZOND
Wist je dat broccoli goed is voor je hart en voor je ogen. Het houdt je cholesterol laag en helpt mee je darmbacteriën gezond te houden. Deze groente zorgt voor een goed immuunsysteem.
Daarnaast is broccoli rijk aan antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking. De vitamine C zorgt voor een mooiere huid. De vitamine K en Calcium in broccoli draagt bij aan sterke botten. Broccoli is vezelrijke groente en dat is goed voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Deze vezels zijn ook weer goed voor je darmen.
Gezonde darmen hangen samen met je mentale gezondheid. Genoeg broccoli eten, zorgt voor minder kans op angst en depressie.
Dus voordat je alleen de roosjes eraf snijdt…..vergeet het steeltje niet.