Gezondheid

Detoxkuur

Het reinigen van het lichaam

Nicotine, alcohol, medicijnen, geraffineerd voedsel. Het zijn allemaal stoffen die zich in het lichaam ophopen. Tijdens een detox worden deze (gif)stoffen uit jouw lichaam afgevoerd. Detoxen is goed voor de gezondheid. Het helpt bij overgewicht, heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand en is goed voor je uitstraling.

Het belang van een goede darmflora

Je darmen spelen een grote rol bij uw gezondheid en een gezonde darmflora is hierbij essentieel. Als uw spijsvertering niet gezond is, ben jij dat ook niet. Een gezonde darmflora is belangrijk voor:

✔  spijsvertering en de opname van voedingsstoffen
✔  goede stoelgang
✔  vermindering van slechte bacteriën
✔  versterken van het immuunsysteem.

Wat kan er misgaan in onze darmen?

Overtollig voedsel plakt vast aan de slijmachtige laag in de darmen. Doordat dit overtollig voedsel aan de darmwand plakt kunnen voedingsstoffen de darmwand niet bereiken en afvalstoffen kunnen niet terug de darm in om uitgescheiden te worden. Er ontstaat een broeiplek voor ongezonde bacteriën, schimmels en parasieten. Klachten die hierdoor kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld:

✔  vermoeidheid
✔  hoofdpijn
✔  candida
✔  overgewicht
✔  gewrichtspijn
✔  slecht slapen
✔  overactieve huid

Hoe houd ik mijn darmflora gezond?

Het eten van gezonde voeding is van het grootste belang om je darmflora gezond te houden. Daarnaast kun je overtollige stoffen verwijderen door je lichaam eens grondig van binnenuit te reinigen: detoxen. Dit doe je door een aangepast eetpatroon, sapvasten en/of het gebruik van darmspoelingen (klysma’s).

Hoe ziet zo’n detoxkuur eruit?

In het kort ziet een detoxkuur er als volgt uit:

1. Voorbereidingsfase (5 dagen)
Tijdens deze fase ga je jouw normale voedingspatroon geleidelijk aan afbouwen.

2. Detoxfase (4-7 dagen)
De detoxfase bestaat uit sapvasten. Tijdens deze sapvastendagen kun je als je dit wenst uw darmen spoelen met gebruik van een klysmaset.

3. Opbouwfase (5 dagen)
In deze laatste fase bouwt je het (gezonde) voedingspatroon geleidelijk aan weer op.

Ondersteunende producten

Tijdens iedere fase van het detoxen maak je bij voorkeur gebruik van ondersteunende supplementen om de reiniging zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan een kruidenformule, green kamut, chlorella, psyllium husk, probiotica en magnesiumsulfaat. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat naast de groente- en fruitsappen het lichaam voldoende belangrijke mineralen, vitaminen, aminozuren, anti-oxidanten en sporenelementen binnenkrijgt. De darmspoelingen zorgen voor een maximale afvoer van de achtergebleven afvalresten.

Reinig lichaam én geest

Plan tijdens de detoxkuur ook voldoende tijd in voor jezelf. Bezoek een sauna, scrub je huid, ga op tijd naar bed, maak een wandeling in de natuur, beoefen yoga of mediteer. Zo reinig je niet alleen je spijsverteringsstelsel maar geef je je hele lichaam en geest een totale reset.

Help je darmflora een handje

Ik help je graag op weg naar een gezondere darmflora. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of om een afspraak te maken voor een consult.

Voor een mooie start naar een gezonde leefstijl

We starten weer met de Detox!

Wanneer?
We starten maandag 7 juni 2021.

Wat gaan we doen?

– We starten met een kleine intake en jij krijgt van mij de supplementen mee naar huis en een map waar alles in staat van A tot Z.
– Jij doet de detox gewoon thuis


– Jij zorgt voor tijd voor jezef en ik zorg voor de dagelijkse begeleiding, recepten, top supplementen, uitleg en natuurlijk de motivatie. Hoelang duurt de Detox?

Detox met begeleiding, sapkuur, licht verteerbaar eten en
top supplementen: 15 dagen 
Kosten: € 199,00

www.angelien-gezondheidscoach.nl

M: 06- 46041111 Angelien van den Heuvel

Deel dit op social media 🙏

3 reacties

 • shivatje

  Ontgiften van het lichaam heeft heel wat voordelen. En na zo een kuur voel je dit ook en zie je het ook uiterlijk.
  Ik doe en eenmaal op een jaar in de vorm van een Ayurvedisch detoxen

  Aum Shanthi

  • Diana Peters

   Wat fijn om te zien dat je altijd deze site volgt. En ook geregeld reacties plaatst. Ayurvedisch detoxen heb ik zelf nog geen ervaring mee. Misschien in de toekomst eens proberen..

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *