Gezondheid

Adem is de essentie van wie je bent. Yoga is de sleutel tot vitaliteit.

Mensen zeggen vaak: ‘Ik adem toch?’. Maar er is méér. Ademen beïnvloedt ons welzijn, zenuwstelsel en onze gemoedstoestand. We hebben bovendien vaak meer zuurstof nodig dan we onszelf geven. Met andere woorden: veel mensen gebruiken te weinig van hun longcapaciteit;
gemiddeld maar 30%! Het goede nieuws: daar kunnen we aan werken.

Je ademhaling is een afspiegeling van hoe je leeft of hoe je omgaat met bepaalde situaties in je leven. Door stress, een verkeerde lichaamshouding of een ingrijpende gebeurtenis kun je een ademhalingspatroon ontwikkelen dat optimaal functioneren in de weg staat. Dit uit zich in klachten als weinig energie, rusteloosheid, slapeloosheid, stress of neerslachtigheid. Een goed adempatroon is één van de meest onderschatte middelen om jezelf te helen en het beste uit jezelf te halen. Het helpt mensen ontspannen en te leven vanuit hun natuurlijke kracht. Ook hyperventilatie, angst- en paniekaanvallen en (langdurige) stress kunnen verminderen. Verder helpt bewust en optimaal ademen
bij aandoeningen als astma, bronchitis, COPD, en corona.

De kracht van ademen

Door bewust te ademen kun je binnen een paar minuten al positieve invloed uitoefenen op je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Ademcoach en yogadocent Karin Visser kan je hiermee helpen, zodat je meer grip krijgt op je leven en gezondheid. Ze leert je vol, diep en in een flow te ademen en laat je de kracht van je eigen adem ervaren. Zo breng je extra energie en zuurstof in je lichaam waarmee je je zelfhelend vermogen activeert.

Sommige mensen vinden het spannend zich over te geven aan alles wat in een ademsessie naar de oppervlakte komt. De ervaring leert dat dit uiteindelijk leidt tot meer rust, (levens)energie, balans, helderheid, zelfvertrouwen en (emotionele) gezondheid.


Yoga is de verbinding met jouw lichaam

Om dit nog meer kracht bij te zetten, gebruikt Karin bij haar ademsessies onder andere technieken vanuit Reiki, Inner Axis® en Liquid Breath®. Yoga kan de helende werking van de adem nog verder versterken. In de yogalessen van Karin leer je onder andere weer écht te luisteren naar je lichaam en verbinding te
maken. Je leert weer vóelen. De lessen zijn een tegenhanger van ons snelle en met talloze prikkels gepaard gaande leven.

Bij Yin Yoga ligt daarbij de essentie op de duur en diepte van de houdingen; je ‘trapt op de rem’, keert naar binnen en belandt in een meditatieve, rustgevende sfeer. Je lichaam komt in een staat van opperste ontspanning en daarnaast wordt de spijsvertering gestimuleerd. Yin Yoga gaat bovendien een stijve of pijnlijke (onder)rug tegen, stramme heupen, gevoelige knieën en beweeglijkheidsproblemen van nek en/of schouders. Deze vorm van yoga kan door iedereen worden beoefend. Individueel of klassikaal.

Wil je een stapje verder, dan helpt Yoga Nidra om nog dieper te ontspannen. In deze lessen begeleidt Karin je om ‘je rempedaal’ steeds harder in te duwen, zodat je uiteindelijk ‘tot stilstand’ komt. Yoga Nidra is een staat van dynamische slaap… Daarbij
slaapt je lichaam, maar blijft je geest helder en alert. Op die manier kom je tot een complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning.

Van individuele adem- en/of yogasessies tot klassikale lessen.
De mogelijkheden bij Karin Visser Yoga zijn talloos. Kijk op haar
website voor meer informatie of neem contact met haar op.

AGENDA

Vroege vogels, uitgerust de zomervakantie in met ademwerkt en Yin Yoga met Tennisballen.

Wanneer: 23 juli

Fabriek Magnifique festival veghel

Wanneer: 24 juli

Yin Yoga en Tibetaanse klankschalen sessie  Thema: Summervibes

Wanneer 3 sept

ONE day ontspanning retraite met o.a Yin Yoga met Tibetaanse klankschalen 

Wanneer: 24 sept

Waar: Veghel

Info: 06- 21204906

Klik op de website en je komt meteen op de site van Karin

Karin Visser – Ademcoaching, Yin Yoga, Bedrijfsyoga, Workshops, Yoga Nidra, Reiki, Inner Axis®, Liquid Breath® (karinvisseryoga.nl)

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *