Spirit

Retraite: bewustzijnscentrum Seeds to Serendipity

Een retraite is een cadeau aan jezelf. Retraite betekent letterlijk: jezelf terugtrekken. Even jezelf afzonderen. Tot rust komen in de natuur.

Aandacht voor jezelf. Zelfonderzoek.

Overnachten in een eigen chalet. Goede gesprekken. De mogelijkheid om mee te doen met
verschillende sessies zoals meditaties, klankschalen, lichaamstherapie of een Touch of matrix sessie.

Anne-Lotte heeft met trots een heel bewustzijnscentrum kunnen manifesteren. Een plek voor iedereen, die openstaat voor zelfonderzoek en meer bewustheid.

Ze kijkt mij met haar felblauwe ogen aan en ik voel haar liefdevolle energie. Haar wens is om anderen te begeleiden, als het leven even niet loopt of als je op een keerpunt staat in je leven.

Even retraite bij Seeds to Serendipity in België, kan veel helderheid en bewustheid brengen op je levenspad.


Interview met Anne-Lotte Jubels

Je koos voor de naam Seeds to Serendipity. Waar staat deze naam voor?

Eigenlijk koos de naam mij. Het kwam naar me toe tijdens mijn reizen. Serendipity oftewel serendipiteit, is ook wel zinvol toeval en vinden wat je niet zoekt.

Ik merkte tijdens mijn reizen meer dan ooit tevoren, hoe we juist dat kunnen gaan ontvangen als we niet steeds proberen alles in controle vast te houden.

De touwtjes laten vieren, geeft ruimte voor het universum om de dingen op je pad te brengen, die juist jouw unieke magie unlocken. Dat is waar voor mij Seeds to Serendipity voor staat.

Het ontvangen van zaadjes die leiden naar jouw unieke flow.

Hoe was jou pad naar meer bewustheid?

In eerste instantie liep ik vooral tegen mezelf aan. Beperkingen die ik thuis op andere manieren had ervaren, kwamen onderweg in mijn reizen in het buitenland weer op een bepaalde manier terug. Hierdoor werd langzaam aan steeds duidelijker, hoe ik zelf invloed had op eigenlijk alles om mij heen.

Ik kwam in contact met mensen die de wereld heel anders benaderen dan ik. Hierdoor verbreedde ook mijn eigen wereld aan mogelijkheden.

Ik ontdekte talloze manieren waarop je de dingen kunt beleven en vond hier steeds meer mijn eigen
weg in. Dit waren mijn eerste zaadjes naar meer bewustzijn
.

De Touch of matrix kwam op je pad. Waardoor werd je meteen enthousiast van deze behandelmanier?

Ik voelde in alles dat dit een unieke methode is. Waar ik niet de diepte van mijn problemen hoef te kennen of te analyseren. Maar juist kan kiezen voor een nieuwe realiteit vanuit een quantumfysisch niveau en vertrouwen. Een soort quantumjump.

Voor mij was de uitleg van Touch of matrix op dat moment, echt alsof mijn hele systeem schreeuwde DIT IS VOOR JOU.

Ik denk dat ik dat niet eens rationeel moet willen verklaren, maar dat dat ook weer heel erg
aansluit, op hoe ons energetische systeem in essentie kan werken.

Je jeugd was niet makkelijk. Heeft de Touch of matrix je hiermee kunnen helpen?

Ik weet nog goed, hoe we tijdens de eerste dag van de opleiding onszelf voorstelden en hoe ik ‘een trauma dat in mij huisde’ deelde. Ik had oprecht geen idee wat ik kon verwachten van de methode. Ik had pas één behandeling gehad.

Aan het einde was niet alleen mijn mindset zo gedraaid, maar ook mijn hele systeem geupdate, dat er van het trauma niet eens meer sprake is vandaag.

Je besloot de opleiding te volgen en behandelt nu zelf ook mensen. Je eerste idee was om dit vanuit een camper te doen?

Klopt. Jaren droomde ik van een grote touringcar en deze in te zetten als rijdend retraite centrum. Toen ik terugkwam naar Nederland leek deze droom fysiek en financieel verder weg dan ooit. Na een jaar rondzwerven in Nederland, besloot ik daarom een camper te kopen, om hier mijn eigen plek te hebben en vanuit zogeheten huis te kunnen werken. Dus heb ik de camper voor een deel omgebouwd naar behandelruimte en wordt nu ingezet op de retraite plek.

Wilde je altijd al een plek voor retraites en bewustzijn beginnen?

Nee totaal niet. Ik studeerde vroeger voor recreatie en tourisme en later voor vrijetijdsmanagement. Voor de organisatie van zo’n centrum had ik alles in huis, zo bleek nu. Maar de wens ontstond eigenlijk gaandeweg.

Toen ik Ad leerde kennen spraken we vaker over wonen in een bos. We hadden in die
tijd nog niet uitgevonden hoe onze relatie mocht zijn, waardoor naar een toekomst kijken nog lastig was. Toen we de vormgeving van ons bos een serieuze poging gaven, werd het in onze gedachten in eerste
instantie een zorgbos, waarvoor ik nog een poging deed om toegelaten te worden op de premaster orthopedagogiek.

Maar het universum had duidelijk een ander plan. Want zodra dit niet door kon gaan, ontstond er een stroomversnelling aan ‘toevalligheden’ die ons op het pad van het bewustzijnscentrum brachten. Alles hierin voelde moeiteloos en kloppend.

Je hebt nu een unieke plek gevonden in België waar mensen kunnen verblijven. Wat kunnen zij daar verwachten?

We bieden in ieder geval kosteloos overnachten aan voor mensen die behoefte hebben aan rust. Daarnaast geef ik hier mijn Touch of matrix sessies, individueel en in groepen en werk ik met mijn klankschalen.

Zo organiseer ik meditaties en geef ik lichaam sessies.

De plek leent zich ook uitstekend voor vrouwen- & mannencirkels, workshops, opstellingen, yoga, ceremonies en dergelijke.


Kunnen coaches en therapeuten die graag een workshop willen geven ook van deze plek gebruik maken?

Heel graag zelfs. Ons zijn- en verbindingscentrum heeft als belangrijkste uitgangspunt om te verbinden. We willen spiritualiteit en bewustzijn zoveel mogelijk delen. Voor ons is het daarom het hoogste goed, om ook anderen hier te kunnen laten faciliteren.

Mensen hoeven niet te betalen voor de verblijfkosten.

We geloven zo sterk dat met bewustzijn werken iets is, dat voor iedereen toegankelijk mag zijn. Zelf doen we dit volledig op gevoel.

Wij hebben het geluk dat we dit stuk hypotheekvrij hebben aangekocht, waardoor we uit het commerciële en ook deels het economische systeem kunnen stappen. Je betaalt alleen voor de eventuele sessies of workshops.

Op deze manier kunnen we een plek bieden die voor iedereen toegankelijk is en voor ons liefdevol om te onderhouden.

Wat is de missie van het bewustzijnscentrum?

Een plek bieden om te zijn. Waar bewust zijn voorop staat. We willen een liefdevolle omgeving bieden voor een ieder om in alle veiligheid, rust en verbinding letterlijk te zijn.

We geloven dat we uit de versnelling mogen, terug naar de vertraging.

In verbinding komen met jezelf, de natuur en elkaar. Terug naar het niets. Het niets moeten en de stilte in jezelf. Dat is waar de magie plaatsvindt. Dat is waar kleurrijke groei ontstaat.

Wil je graag in het bewustzijnscentrum verblijven of wil je meer informatie, neem dan contact op met Anne-Lotte.

Ook therapeuten en coaches die hier graag een workshop, vrouwen- & mannencirkels, opstellingen,
yoga of ceremonies willen geven, op deze prachtige locatie in de natuur, kunnen contact opnemen.

Anne-Lotte Jubels
seedstoserendipity.com
06-48642859
Kapelstraat, Balen, België

Fotografie: Iyah Ankone – den Dekker

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *