Mind

Wil je terugkerende patronen nu echt doorbreken? Neem een coach!

Een coach inschakelen wordt steeds populairder omdat het zoveel goede inzichten geeft. Omdat het een positieve verandering in je leven brengt.

Lieda van Stigt, eigenaresse van LIEVScoaching, heeft een uitgebreide ”gereedschapskist’” aan coachinginterventies en een sterk ontwikkelde intuïtie.

Met welke vraag of probleem kan iemand bij je komen?

“De vraagstelling of de verlangens waarmee iemand bij mij komt zijn heel divers. Ik hoor vaak dat men na het bekijken van mijn website het gevoel heeft dat ze bij mij op de juiste plaats zijn; er resoneert iets.

Maar ik hoor ook verlangens om te willen leven in plaats van te overleven. Om uit het hoofd te komen, angsten te overwinnen en toegang te krijgen tot de eigen gevoelswereld. Of het verlangen om de verbinding met jezelf te herstellen, je hooggevoeligheid te accepteren, zelfvertrouwen te vergroten, grenzen beter te bewaken.

Je niet langer aan te passen, maar te zijn wie je in essentie bent en te doen wat bij je past. Hier gaan vaak terugkerende patronen en hardnekkige overtuigingen aan vooraf. Wel weten wat je niet langer wilt, maar het lukt je niet om die niet dienende patronen in je eentje los te laten of te transformeren.”

Wat is je visie en werkwijze?

“Vanuit mijn visie ben ik ervan overtuigd dat alle antwoorden in jezelf zitten en dat je al heel bent. Dit gebruik ik ook als basis voor mijn werkwijze.

Ontdekken hoe je je volle potentieel kunt leven vraagt om zelfonderzoek en het vergroten van je (harts)bewustzijn. Ik kan je leren jezelf te herinneren wie je bent en (weer) in je kracht te komen door patronen en mechanismen die je niet langer dienen te transformeren.

Hierdoor kun je het beste uit jezelf halen en voluit leven, studeren, werken en ZIJN. Ik gebruik als coach mijn bewustzijn en hooggevoeligheid als kracht.

Ik ben integer, duidelijk en empatisch. Vanuit innerlijke kracht, een open hart en verwondering begeleid ik je vanuit holistisch perspectief verder om je emotioneel, spiritueel, mentaal, energetisch en fysiek te verrijken.”

Wist je vroeger al dat je coach wilde worden en mensen wilde helpen?

“Dat ik mensen kon helpen was al vroeg duidelijk. Dat was ook mijn rol in mijn gezin van herkomst en het gaf me bestaansrecht. Mijn moeder zei altijd gekscherend. “Je bent net een sociaal werker. Iedereen doet bij jou zijn verhaal”.

Zelf wilde ik graag geneeskunde studeren. Ik heb hier heel hard voor gewerkt, maar werd niet ingeloot voor deze studie. Als ik terugkijk dan vormt de mens en zijn context de rode draad in mijn loopbaan. Eerst als radiotherapeutisch laborant waar ik patiënten met kanker bestraalde en begeleidde. Later als HR-en organisatieadviseur waar ik medewerkers en organisaties ondersteunde en adviseerde.

En nu als HSP coach voor (toekomstige) professionals. Ik haal graag het beste in mezelf en de ander naar boven. Van dat proces geniet ik intens. “

Hoe ga je te werk?

“Ik werk vanuit mijn praktijk in Uden maar ook veel online en altijd op maat. Elke coaching start met een kosteloos en vrijblijvend online kennismakingsgesprek om te voelen of coaching bij mij iets voor je is en of er een klik is. Vervolgens werk ik vanuit jouw verlangen, wensen en doelen en informatie uit een intakeformulier. Op basis hiervan maak ik een inschatting van het aantal sessies. In het intakegesprek gaan we vervolgens op zoek naar patronen en mechanismen vanuit jouw situatie. Voorafgaand aan elke volgende sessie vul je vervolgens een voorbereidingsformulier in zodat we werken met wat zich aandient en je zelf regie voert over je proces.

Ik coach systemisch en energetisch vanuit een rijkgevulde gereedschapskist aan interventies. Tijdens het traject ontvang je praktische tools en oefeningen zodat je leert jezelf te helen van binnenuit. Tussentijds evalueren we de voortgang van je proces en je doelen en aan het einde de aanpak en de resultaten.”

Hoeveel sessies heeft iemand gemiddeld nodig?

“Gemiddeld duurt een traject 6 – 12 sessies van 1 uur per keer met een doorlooptijd van 3 tot 6 maanden. Soms is het minder, soms meer. Het hangt veelal af van je vraagstelling en persoonlijke doelen. “

Welke inzichten kun je krijgen bij een coaching traject?

“Je kunt inzicht krijgen in welke patronen en mechanismen je belemmeren om je volle potentieel te leven en volledig in je kracht te staan. Bijvoorbeeld bij het zoeken van een passende studie, baan, de combinatie van werk en privé of een gelijkwaardige relatie. Of inzicht over jezelf en het effect van de plek en rol die je (onbewust) inneemt in je familie- of organisatiesysteem.

Je kunt ook ervaren hoe het is als je gezonde delen weer de ruimte krijgen, zodat je kunt gaan voelen, je intuïtie krachtiger wordt en je jezelf in balans kunt brengen en houden.”

Je werkt met de vrouwenkracht methode®. Waarom heb je hiervoor gekozen?

“Omdat ik zelf ervaren heb hoe krachtig deze zelfhelende methode is en dat gun ik anderen ook! Het werken met deze methode heeft mij, na lang zoeken, het antwoord gegeven op de vraag hoe ik mijn terugkerende patronen duurzaam kon doorbreken. Het combineert andere methoden zoals het werken met overtuigingen, de interne criticus en het innerlijk kind. Het is een effectieve methode die op alle lagen je denk- en gedragspatronen blijvend aanpakt en veranderingsprocessen in gang zet, omdat je ze bij de kern aanpakt van binnenuit.

Je krijgt tools om jezelf op alle lagen te leren helen en je leert hoe je hier zelf verantwoordelijkheid voor draagt. Het is een waardevolle aanvulling op mijn kennis en ervaring met andere methoden en technieken.”

Wat maakt jou uniek?

“Bij mij mag iedereen zichzelf zijn en ik bied hiertoe een respectvolle, zachte en veilige bedding. Ik ben HSP ervaringsdeskundige, ken mijn eigen thema’s, heb deze doorleefd, getransformeerd en geheeld.

Verder coach ik systemisch en energetisch en beschik ik over een sterk ontwikkeld analytisch vermogen dat ik gebruik om mijn rijk gevulde gereedschapskist aan verschillende methoden en technieken, zoals bijvoorbeeld de sjamanendrum, op maat in te zetten. Passend bij jouw proces en leerstijl.

Mijn ruime ervaring als HR- en organisatieadviseur in verschillende grote organisaties maakt dat ik ook gemakkelijk de link leg naar de werkcontext. Tevens blijf ik mezelf continu ontwikkelen en volg ik momenteel een opleiding voor interactieve zelfresonantie.”

Je geeft ook online trainingen en workshops. Kun je daar iets over vertellen?

“De online workshops zijn thema’s speciaal voor hooggevoelige professionals die je na het volgen zelf of met behulp van coaching verder kunt verdiepen in je eigen context. Je krijgt uitleg over de theoretische achtergrond en gaat in de sessie aan de slag met oefeningen en praktische tools. Op dit moment verzorg ik in februari en maart een 3-delige online workshop over het ontmaskeren van je innerlijke criticus. En er komt nog meer aan. Op de website kun je diverse datums en informatie hierover vinden“

Waarom wilde je graag een coaching praktijk? Wat is je missie?

“Mijn missie als HSP coach voor (toekomstige) professionals is om in verbinding te werken aan heelheid en op deze manier bij te dragen aan een mooiere wereld en toekomst voor ons zelf en onze kinderen. Ik wil anderen inspireren, coachen en begeleiden naar het (opnieuw) ervaren van heelheid. Vanuit je volle potentie kunnen ZIJN in je eigen context. Zoals ik dit ook mezelf gegund en ervaren heb.”

‘HAVE THE COURAGE TO BE YOURSELF’ daar gaat het om.

Wil je na dit interview graag kennismaken met Lieda van LIEVScoaching? Neem dan contact met haar op:

Telefoon: 0616930439
www.lievscoaching.nl
Wijsthoek 455, 5403 RD Uden
.

——————————————————————————————————————–

Deel dit op social media 🙏

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *