Mind

De vijf talen van de liefde

Iedere persoon geeft op andere wijze uiting aan die liefde. Waar de één ‘ik geef om jou’ wil zeggen met een cadeautje, doet de ander dat door een lekkere maaltijd te koken of een knuffel te geven.

Wanneer je weet welke liefdestaal iemand spreekt, leer je op een dieper niveau communiceren dan alleen met woorden.

De vijf liefdestalen zijn:

1 Positieve woorden

Als je deze liefdestaal spreekt, bloei jij helemaal op van complimenten als je partner, familie of vrienden, waardering voor jou in woorden uitdrukken.

2 Tijd en aandacht

Show, don’t tell’ zou het motto kunnen zijn van deze liefdestaal. Wanneer je deze taal spreekt, vind je het belangrijk om samen tijd door te brengen met alleen aandacht voor elkaar.

3 Cadeautjes geven en krijgen

Als je deze liefdestaal spreekt, geniet je van het feit dat iemand attent is. Of dat nou groot of klein is, maakt niet uit. Het gaat om het gebaar.

4 Hulpvaardigheid

De vaatwasser in en uit ruimen, in de tuin helpen of stofzuigen omdat je weet dat iemand daar blij van wordt. Het zijn allemaal uitingen van liefde, door het verlichten van de lasten van de ander, toon jij immers je liefde.

5 Lichamelijke aanraking

Een knuffel, liefdevol kneepje in de schouder, tegen elkaar aan zitten tijdens het televisie kijken. Fysiek contact en toegankelijkheid zijn heel belangrijk wanneer je op lichamelijke manier je liefde toont.

Iedereen heeft een bepaalde manier van liefde geven en ontvangen. Door je bewust te worden hoe de ander liefde aan je toont, herken je meteen zijn of haar liefdestaal.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *