Mind

Beperkende gevoelens en overtuigingen loslaten en herprogrammeren.

Beperkende gevoelens en overtuigingen bepalen of iets wel of niet lukt in je leven. In de Body Mind Release methode (BMR) wordt dit ook wel ballast genoemd.

De ballast die je meedraagt, bepaalt voor 95 procent hoe jij je voelt en gedraagt en hoe je denkt, handelt en in het leven staat.

Een BMR traject helpt deze beperkende gevoelens en overtuigingen los te laten. Het herprogrammeren van deze saboterende programma’s zorgt ervoor dat je meer levensvreugde, energie en zelfvertrouwen gaat ervaren.

Je voelt je bevrijd en kunt weer genieten.

Interview met Noëlle Maassen Vens

Je bent zelf ervaringsdeskundige met de bmr methode. Waarom had jij hulp nodig?

Hulp vragen was voor mij echt een hoge drempel. Ik zou me dan open moeten stellen aan iemand.

Maar omdat het constant voelde alsof ik voortdurend aan het watertrappelen was, en mijn energieniveau heel laag was, besloot ik hier met familie en vrienden over te praten.

Ik realiseerde me dat ik zo niet verder kon, daarom ben ik hulp gaan zoeken. Ik herinnerde me een artikel dat ik ooit had gelezen in een magazine over Body Mind Release, zodoende kwam ik bij een BMR therapeut uit.

Welke invloed heeft het Body Mind Release traject op jouw leven gehad?

Volgens mijn omgeving ben ik meer opener geworden. Ik ben meer in mijn kracht gaan staan, voel meer ontspanning en pieker minder. In het traject kreeg ik veel inzichten. Bijvoorbeeld over hoe ik me gedraag in verschillende situaties.

Maar ook waarom ik bepaalde keuzes wel of niet maak.

Door het BMR traject durf ik meer. Deel ik meer.

Net na mijn BMR traject ben ik mijn baan verloren door omstandigheden. Hierdoor kreeg ik ruimte om na te denken wat ik verder zou willen op carrière gebied.

Doorgaan in mijn vak of iets anders? Het is beide geworden!

Dankzij mijn eigen BMR traject voelde ik dat ik meer mensen wilde begeleiden die zijn vastgelopen in hun leven en het bevrijdende gevoel geven dat ik zelf heb gekregen.

Welke gevoelens worden aangepakt in het traject?

BMR ondersteunt je in zelfstandig verminderen en oplossen van negatieve gedachtes, piekeren, spanningen in je lichaam, stress, lusteloosheid, gebrek aan zelfvertrouwen, vermoeidheid of somberheid. Die ballast die jij meedraagt, bepaalt namelijk hoe jij je voelt.

Deze gevoelens bepalen ook of iets wel of niet lukt in je leven. BMR is een loslaat- en opbouwmethode waardoor je gericht leert loslaten en positieve gevoelens weer kunt terug halen.

smart

Hoe leer je in het traject loslaten?

De slogan van de BMR methode is; niet praten maar doen!

Beperkende gevoelens en overtuigingen draagt iedereen in bepaalde mate bij zich. Deze beperkende gevoelens en overtuigingen worden eerst in een schema in kaart gebracht. Dit schema geeft al veel bewustwording.

Het traject zelf bestaat uit zes of zeven consulten die variëren tussen 30 minuten tot een uur.

In de wekelijkse consulten worden jouw vorderingen besproken en krijg je huiswerk mee. Na elk consult weet je wat jij de komende week zelfstandig mag doen en waarom.

Het kost tijd om beperkende gevoelens en overtuigingen los te laten, omdat het lichaam de eventuele vastzittende emoties heel geleidelijk aan prijsgeeft.

Je investeert elke dag 15 minuten voor je huiswerk.

Huiswerk kan bijvoorbeeld een oefening zijn: Je gaat zitten en klopt alternerend op je bovenbenen. Je noemt drie items van je schema achter elkaar en zegt “dit laat ik nu los’’.

Adem in door je neus en uit door je mond. Door het alternerend kloppen en het ademen gaat je weefsel zich ontspannen en kun je loslaten.

smart

Welke overtuigingen kom je vaak tegen?

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat ze iets ‘niet kunnen’.

Iets in het verleden heeft hun hiervan overtuigd. Je kunt bijvoorbeeld met vragen rondlopen zoals: waarom lukt het mij niet om samen te werken of waarom lukt het mij niet om een relatie aan te gaan?

Het kan zijn dat je in het verleden een keer belazerd bent in een samenwerking of in een relatie (in welke vorm dan ook) en dat iets in jou zegt: ‘dat wil ik nooit meer meemaken’.

Als je dat vaak genoeg herhaalt, wordt het vanzelf een overtuiging.

Deze overtuiging wordt opgeslagen in ons onderbewustzijn.

Wanneer we door een situatie in ons leven getriggerd worden, trekken we deze gerelateerde overtuiging aan vanuit ons onderbewustzijn. De overtuiging: ‘dat wil ik nooit meer meemaken’ zorgt er dan voor dat het niet lukt om bijvoorbeeld samen te werken of een relatie aan te gaan.

Als we een bepaald gevoel loslaten, verandert dan ook meteen de overtuiging die daarbij hoort?

Het loslaten kost tijd.

Tijdens het traject zal je de beperkende gevoelens en overtuigingen geleidelijk aan loslaten. Zodra je ruimte hebt gemaakt, is het mogelijk om hiervoor positieve gevoelens terug te halen en dan zal je overtuiging ook veranderen.

Om je doel te bereiken dien je dan ook het hele traject te doorlopen.

Gaandeweg zul je meer energie, meer fysieke en mentale ontspanning, meer balans en levensvreugde ervaren. Je komt weer in je eigen kracht zonder je saboterende gedachtes en overtuigingen.

Kan iedereen met beperkende overtuigingen veranderen?

Jazeker. Je moet er wel klaar voor zijn en er tijd in willen steken.

Wil je graag een afspraak maken met Noëlle, neem dan contact op:

Noëlle Maassen Vens

06-83500607

Body Mind Release Therapie – Noëlle Vens (noellevens.nl)

Duifkruid 47

5831 PB, Boxmeer

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *