Beauty

Wat is Collageen?

Met Puur Mieke wil ik iedereen op een eerlijke en betrouwbare manier adviseren in het gebruik van pure producten. Vanuit mijn visie als trainer Hormoonfactor en Oerslank coach, ben ik begonnen met Puur Mieke. Je kunt op de website van Puur Mieke zorgeloos en met een gerust hart winkelen, want alle ingrediënten zijn door mij persoonlijk nagekeken.

Collageen

Wat is nu precies collageen, er wordt zoveel over verteld. Je komt het ook steeds vaker tegen in de media waardoor ik het tijd vind, om daar iets meer over toe te lichten.

Collageen heeft een ‘lijmende’ functie in je lichaam en zorgt voor elasticiteit en soepelheid. Maar liefst 80% van de huid wordt gevormd door collageen. Collageen zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van je huid en is goed voor de opbouw van kraakbeen in de gewrichten.

Ons lichaam maakt zelf collageen aan, maar vanaf ons 25e levensjaar neemt de aanmaak structureel af.

Tegenwoordig eten we nog maar weinig collageenrijke producten, denk hierbij aan kraakbeen, huid, botten, beenmerg en orgaanvlees. Dit zijn uitstekende bronnen van collageen en werden vroeger nog vaak gegeten door de oer-mensen.

Een natuurlijke manier om collageen aan je eetpatroon toe te voegen is door bijvoorbeeld bottenbouillon te drinken. Alleen is het niet voor iedereen weggelegd om drie maal daags een kop bottenbouillon te drinken. In plaats daarvan kun je kiezen voor een hoge kwaliteit hydrolyseerd collageen poeder. Met één á twee eetlepels per dag, geef jij jouw huid en gewrichten wat ze nodig hebben om hun elasticiteit en stevigheid te behouden.

Als je jouw huid wilt voorzien van meer stevigheid en een betere elasticiteit, dan is de beste keuze om een strategie te kiezen waarbij je de huid op de juiste manier voedt. Van binnenuit. Daarom is een voedingssupplement van gehydrolyseerd collageen in poedervorm de ideale toevoeging bij een gezonde lifestyle.

Tegenwoordig zie je steeds meer collageensupplementen in de markt en ik wil graag meegeven waar je op om moet letten.

In mijn zoektocht naar een goede collageen kwam ik heel veel verschillende kwaliteiten tegen. En daar wringt nu net de schoen. Sommige goedkope kwaliteiten worden verkocht als hele dure merken.

De meeste collageen is gemaakt van runderen uit de bio-industrie en komt uit het buitenland. Daar hebben ze qua voer hele andere regelgeving. Als je een supplement inneemt, wil je wel dat het vrij is van groeihormonen en antibiotica.

Puur Mieke kiest bewust voor de hoogste kwaliteit, 100% grasgevoerd collageen poeder type 1.

Collageen type 1 wordt voornamelijk gevonden in onze huid, botten en pezen. Onze gehydrolyseerde collageen poeder is Grass Fed gecertificeerd en wordt gemaakt van grasgevoerde runderen uit Argentinië. Dit is een heel streng keurmerk wat ook echt gaat over het welbevinden van de dieren.

Collageen word gemaakt van de huiden en als de collageen eraf is gehaald word de huid gebruikt als leer. Het is een manier om echt alles van de koe te gebruiken, ze worden dus niet speciaal hiervoor geslacht.

De runderen lopen 365 dagen per jaar in de wei en eten uitsluitend gras en weidebloemen. De boerderijen werken met diervriendelijke protocollen.

De runderen worden niet gevaccineerd en krijgen geen groeihormonen en antibiotica. Deze kwaliteit vind je terug in ons Collageen Poeder: Dit poeder is gegarandeerd hormoon- en antibiotica-vrij.

Ook is er een collageenpoeder met Vitamine C uit Acerola kers. De toevoeging van natuurlijke vitamine C uit de acerola bes zorgt voor een betere opname van de collageen en draagt bij tot de vorming van collageen in het lichaam voor de normale werking van het kraakbeen, de huid en de botten.

Sinds kort hebben we een collageen die naast de Vitamine C een hoge dosering hyaluronzuur heeft.

Hiermee zie je binnen 8 weken al echt resultaat.

Hyaluronzuur ondersteunt de hydratatie, elasticiteit en zachtheid van de huid en vermindert zichtbare tekenen van het ouder worden.

Hyaluronzuur is een organische verbinding die voor 50% in onze huid wordt aangetroffen. In de huid bindt hyaluronzuur zich aan watermoleculen om vocht vast te houden en de huid te hydrateren. Eén gram hyaluronzuur houdt tot wel zes liter vocht vast.

Hyaluronzuur is van nature aanwezig in de huid, maar neemt net als collageen af naarmate we ouder worden. Om de hydratatie en volume van de huid optimaal te houden kun je dus dit supplement gebruiken.

Kortom, let op bij een collageen supplement waarvan deze is gemaakt, dus kies voor hormoon- en

anti bioticavrij en kies uit waar jij naast collageen nog meer behoefte aan hebt.

Wil je zekerheid van een gezonde collageen kijk dan in onze webshop puurmieke.nl

https://www.puurmieke.nl/?

Tekst: Mieke Hendriks

Deel dit op social media 🙏

2 reacties

 • Susan Jeurissen

  Ik heb een pot collageenpoeder cadeau gehad met Kerst, gepaard met een prachtig gedicht!
  Ik ben de volgende dag meteen begonnen om de aangegeven hoeveelheid in mijn shake te doen.
  Nu zeggen meerdere vrienden, jeetje wat zie jij er goed uit.
  En zo voelt mijn huid zich ook, heel goed,, mijn gezicht voelt lekker zacht en de rimpels zijn zachter.
  Ik heb al een nieuwe pot besteld en meteen ook een voor mijn jongere vriendin, want zij wil net zo’n mooie huid! Dit zegt genoeg!!

 • Paula

  Ik had een erg droge hoofdhuid en veel jeuk aan mijn hoofd. Sinds ik de collageen van puurmieke gebruik, is de jeuk helemaal weg. Ik heb geen droge hoofdhuid meer. Terwijl ik het product eigenlijk kocht voor hydratatie voor mijn gezicht. Ik ben blij verrast dat het mijn probleem met mijn hoofdhuid ook oploste.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *