Beauty

Voorkom droge lippen in de winter

Nu, met deze extreem koude winter, merk ik toch dat mijn lippen droog en branderig aanvoelen. Om dit te voorkomen vind je hieronder tips hoe je droge lippen kunt verhelpen.

In de winter kunnen je lippen door de temperatuurverschillen droog en branderig aanvoelen en soms zelfs gaan bloeden. Alleen een hydraterende lipbalsem is in dit tijd van het jaar dan ook vaak niet genoeg. In de wintermaanden is het belangrijk je lippen extra te verzorgen.

SCRUBBEN

Velletjes op je lippen en je hebt de neiging om hieraan te gaan trekken en bijten, waardoor je mond gaat bloeden. Ik scrub de velletjes dan ook weg. Hierdoor komt de doorbloeding opgang, waardoor lippen er gezonder uitzien. Je kunt de velletjes weg scrubben met een tandenborstel, washandje of met een speciale lipscrub.

VERZORGEN

Smeer je mond voor het slapen gaan in met een verzorgende lipbalsem. Tijdens het slapen trekt de balsem goed in en kan het zijn werk doen. De volgende ochtend sta je dan ook op met zachte en gehydrateerde lippen.

HYDRATEREN

Hoewel langhoudende lippenstiften ideaal zijn, zijn ze minder geschikt voor de winterperiode. Je kunt beter kiezen voor een hydraterende lippenstift of een getinte lipbalsem. Deze verzorgen je drogen lippen namelijk beter.

Deel dit op social media ­čÖĆ

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *