Beauty

6 krachtige planten tegen rimpels en een onzuivere huid

Heb je veel last van een onzuivere huid, puistjes of acne? Of zoek je iets natuurlijks dat helpt om je lijntjes in je gezicht te minderen? In de huidproducten van tegenwoordig zitten een hele boel chemische en onnatuurlijke stoffen die je huidproblemen vaak erger maken. Dus wij raden je aan om een switch te maken naar meer natuurlijke producten.

Zoek producten of maak je eigen maskertjes met deze krachtige planten, want deze helpen je op een natuurlijke manier met het zuiveren van je huid.

Lavendel

Lavendel heeft een kalmerende werking, zo ook voor je huid. Als je veel last hebt van rode vlekken/plekken in je gezicht, Voeg dan wat lavendelolie toe aan je cleanser of moisturizer. De lavendel helpt je huid te kalmeren. Ook vermindert het acne en littekens.

Basilicum

Dit kruid gaat je beter helpen dan alcohol of alle andere hele zware crèmes (tegen acne) basilicum heeft een antibacteriële werking. Het ontsmet de huid en gaat roodheid tegen. Als je geen producten hebt waar basilicum in verwerkt is, kun je er ook een huidmasker van maken. Maal de blaadjes fijn met een vijzel of doe ze in de mixer en smeer het vervolgens op de huid.

Kamille

Kamille is weer een kruid dat heel goed is voor het zuiveren van de huid. Nog makkelijker dan het maken van een maskertje ervan, is het zetten van een lauwe kop kamille thee en hier je gezicht mee te wassen.

Rozen

Rozenolie heeft net als lavendel een kalmerend effect. Het zorgt voor een goede huidbalans en werkt antibacterieel, het werkt bijvoorbeeld ongelofelijk goed als tegengif tegen de hormonale uitbraak vlak voor de ongesteldheid.  Ook stimuleert deze olie de aanmaak van collageen. Oftewel helpt ook bij een stevigere en strakkere huid.

Geranium

Als je een uitbraak hebt met de zwarte mee-eters, zoek dan naar geranium in je huidverzorgingsproducten. Geranium olie helpt het verouderingsproces te vertragen en reguleert de olieproductie van je huid. Waar is geranium dan de oplossing? Mee-eters ontstaan bij een overproductie aan olie die de poriën doen verstoppen.

Hibiscus.

Stop de botox, het enige wat je nodig hebt om je huid een anti-aging boost te geven is deze bloem. Het helpt bij de fijne lijntjes, het verminderen van rimpels en het verstevigen van de huid.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *