Geen categorie

Literaire Ontmoeting met Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Na een bachelor Media & Cultuur en een master Journalistiek & Research publiceerde zij zeven romans, verschillende scenario’s, toneelstukken, korte verhalen en essays.

In 2009 debuteerde zij met Of hoe waarom, twee jaar daarop verscheen Lieve Céline, dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Een jaar later verscheen de bestseller Alles wat er was, gevolgd door Efter (2014), Ivanov (2016) en Fuzzie (2017).

Bervoets’ werk werd verschillende malen genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2017 won Bervoets de BNG Bank Literatuurprijs voor Ivanov, en in datzelfde jaar eveneens de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. Uit het juryrapport: ‘Steeds is een schrijfster aan het woord die trefzeker formuleert, lenig construeert, boordevol verbeelding zit en nooit roeperig of te expliciet wordt.’

Naast romans schrijft Bervoets essays en recensies over media en technologie, voor onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad. Haar korte verhalen werden gepubliceerd in verschillende internationale literaire tijdschriften.

Eind 2017 ging CarryMe, haar tweede avondvullende theatervoorstelling, in première. Haar laatste roman, Welkom in het Rijk der zieken, haalde de longlist van de Bookspot Literatuurprijs, de vertaalrechten werden verkocht aan Duitsland.

Nieuw: voorprogramma met regionaal Taaltalent
Voorafgaand aan het hoofdprogramma introduceert en interviewt Willem van Beek een auteur uit het Land van Cuijk. Van Beek is voorzitter van taalcollectief De Kneep, een stichting met als doel het laten kennismaken, verbinden en stimuleren van traditionele en nieuwe regiotaalmakers. “Veel mensen weten niet dat we dichtbij geweldige taaltalent hebben rondlopen en dat er boeken worden uitgebracht die absoluut de moeite waard zijn om te lezen. Ik ga in dit half uur met auteurs in gesprek over het schrijverschap, motivatie, inspiratie en ambities en uiteraard het recent uitgebrachte werk.”

Kaarten
Kaarten voor de Literaire Ontmoeting inclusief voorprogramma kosten €16,- en zijn verkrijgbaar via www.schouwburgcuijk.nl.

Bibliotheekleden betalen €12,50. Gebruik voor het kopen van kaarten met korting de code BPLUS20

Dinsdag 9 februari Schouwburg Cuijk 19.30

Deze voorstelling maakt deel uit van de reeks Literaire ontmoetingen, georganiseerd oor BiblioPlus, waarin bekende Nederlandse auteurs voorlezen uit eigen werk, over hun schrijverschap vertellen en antwoord geven op vragen uit het publiek. Verder in deze reeks: Esther Verhoef (10 november), Bart Chabot (23 maart) en Murat Isik (20 april).

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *