Gezondheid

Je wordt er stil van

Aanrakingsmethode ´ RUST BIJ STRESS ´

Kalmerend

Aanraking is een onmisbare sleutel tot gezondheid.

Directe stress, onrust en angst kunnen verminderd worden door de aanrakingsmethode ‘Rust bij Stress’. Stil en rustig contact met de handen heeft een kalmerend effect op het lichaam. Nabijheid en aanraking kunnen een belangrijke bijdrage leveren voor directe rust en veiligheid.

Aan’ staan, het sympatische zenuwstelsel

Als de adrenaline door je lijf giert en rust ver te zoeken is,

maakt het sympatische zenuwstelsel overuren.

De stresshormonen adrenaline en cortisol zorgen ervoor dat je actief en alert kunt zijn. Maar continue ‘aan’ staan veroorzaakt een disbalans met als gevolg gezondheidsklachten. De ´batterij´ dient tijdig te worden opgeladen.

Parasympatisch – rust en herstel –

Oxytocine, zowel hormoon als neurotransmitter, wordt aangemaakt door zachte aanraking en beïnvloedt de processen van rust, herstel en verbondenheid. Het parasympatische zenuwstelsel wordt dan aangesproken. Er is ruimte voor herstel als het lichaam tot rust komt.

Over de kleding

Veel mensen zien er tegenop uit de kleren te moeten voor een massage. Wees gerust, bij de Aanrakingsmethode ‘Rust bij stress’ is dat niet nodig. De behandeling gebeurt terwijl de cliënt met kleding aan op de massagetafel ligt.

——————- –

Lees hier enkele ervaringen met de aanrakingsmethode ‘Rust bij Stress’.

Even niks

Maaike: ‘Eigenlijk weet ik niet of mijn stressniveau wel normaal is. Als ik ’s ochtends wakker word, sta ik vrijwel meteen aan en zit mijn hoofd vol gedachten. Ik verlang zo naar rust. Even niks’.

Na afloop van de behandeling zegt ze met momenten diep weg te zijn gezakt. Momenten waarop er geen gedachten waren.

‘Goed om te weten, dat dat ook een realiteit kan zijn’, zegt Maaike opgelucht.

Nabijheid gemist

Imke zakte weg in een moeras van herinneringen tijdens de behandeling. Met name die momenten waarop ze steun en nabijheid gemist had in haar leven, kwamen terug. Een helende ervaring.

Diepe inwerking

Steffi: ‘De eerste aanraking vond ik wel heel lang duren. Waarschijnlijk zat ik nog in mijn versnelling (patroon). Toen ik me hiervan bewust werd en de bekende versnelling kon loslaten, kon ik mij helemaal overgeven aan het trage tempo. Toen voelde ik ook de diepte van de aanraking en de diepe rust en stilte.

Die diepe inwerking raakte die laag van spanning in mij aan, die mij ervan weerhoudt helemaal vrij te bewegen. Dat daar nu beweging in komt is een heel fijn en bevrijdend gevoel.’

Voor wie?

Voor iedereen die diepere lagen van rust en ontspanning wil ervaren.

Voor wie een volledige behandeling met aanraking teveel is, omdat de informatie die daardoor binnenkomt, niet verwerkt kan worden

Voor wie zich aangesproken voelt.

Voel je welkom bij

Praktijk voor Massage en Tactiel Stimulering

YourVitalBody

Sint Anhonisweg 2A

Boxmeer

Op vijf minuten loopafstand van station Boxmeer

Website: yourvitalbody.nl

Telefoon: 06 29 104 032

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *