Spirit

Medium zou die het antwoord weten?

-Door Fleur de Hondt-

“Ohh hier verheug ik me op” zeg ik enthousiast tegen mijn beste vriendin. Die ondertussen lekker een wijntje aan het inschenken is voor ons.

Dan gaat ze zitten op 1 van de witte stoelen, die altijd zo ontzettend kraken….maar zo leuk staan bij de grote keukentafel. Net zo enthousiast als ik roept ze: “Vertel”!

“Morgen heb ik een afspraak met een medium” zeg ik met brede lach op mijn gezicht. En ik ga mooi rechtop zitten in mijn stoel….afwachtend op haar enthousiaste reactie.

Ze kijkt me met haar rustig ree bruine ogen aan, en neemt een slokje wijn.

Dus ik probeer het nog een keer: “Je weet wel, een medium,die kan praten met gidsen, en dingen kan aanvoelen en ziet”! “Misschien kan zij voelen of zien welke kant ik op moet met mijn leven”. En geef hierbij nog eens extra mijn tanden bloot in een grote grijns, nog steeds hopend op die enthousiaste reactie.

Deze grijns brengt wel een glimlach op haar gezicht, maar niet het enthousiasme waar ik op hoopte. ” Oohh Diana je weet toch wie je bent” zegt ze. “Dat voel je toch van binnen, je moet gewoon geduld hebben, er komt vanzelf iets op je pad”.

Beetje teleurgesteld over haar reactie, neem ik ook maar een slok wijn. Voel me een beetje ongemakkelijk. “Ja maar, je weet toch dat ik in mediums geloof” probeer ik nog een keer. “Sommige zijn heel goed. En kunnen je echt raad geven”, zeg ik zachtjes.

“Tuurlijk moet je dat doen” zegt ze vol overtuiging. “Maar ik probeer alleen maar te zeggen: ” Luister naar je eigen hart”.

Daar heb je het weer: luister naar je eigen hart. Ik weet dat ze gelijk heeft. Maar soms weet ik niet hoe…”Wat zegt mijn hart? Welke kant moet ik op?”

Ondanks dat mijn vriendin het enthousiasme niet deelde, ben ik blij met mijn afspraak. Ik ben 10 minuten te vroeg en zit even in de auto. Ik leg mijn hand op mijn hart, en vraag of het medium straks door kan geven wat mijn missie hier is op aarde. Dit vraag ik aan mijn ziel, god, spirituele gidsen, het universum…of wie dan ook me hierin kan helpen.

Dan pak ik mijn tas en stap uit. Met een fijn, hoopvol gevoel loop ik naar de praktijk van het medium.

We gaan samen zitten en beginnen met een geleide meditatie. “Wat is je vraag”? vraagt ze dan rustig. Ik slik even en zeg zachtjes: “Wat is mijn levensmissie? Welke kant moet ik op in mijn leven”?

Het is even stil. Het is best lang stil naar mijn gevoel….en ik open 1 oog. Ik zie hoe ze zit in haar stoel. Haar handen hoog in de lucht en daar maakt ze draaiende bewegingen mee. Snel sluit ik mijn 1 oog weer.

Ze zegt: “Je hebt veel wijsheid in je. Veel levenservaring opgedaan. Vertrouw het  universum. Je bent onderweg. De ervaringen in je leven heb je moeten meemaken, zodat je nu bent zoals je bent. Deze wijsheid zal je ver brengen. Je bent op je pad”.

Als ik naar buiten loop, voel ik me herboren. “Ik ben op mijn pad” juich ik van binnen. Yoehoeeee!! “Ik zit op de goede weg”!

Later die avond op dezelfde witte krakende stoelen, bij de grote keukentafel, antwoord mijn vriendin droog: …”Maar deze informatie telt toch voor iedereen?! Iedereen is toch op zijn pad, en maakt zijn eigen levenservaringen mee?”.

Daar heeft ze natuurlijk ook weer gelijk in. Nu zie ik in, wat een algemeen antwoordt het medium me gaf. Mmmmm….tja..

Beetje teleurgesteld voel ik me daarna….het juich gevoel is weg. Mijn levensmissie nu nog niet gehoord.

Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *