Gezondheid

Succesvol gezond leven met een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching is een nog vrij nieuw beroep in Nederland. Een gezonde leefstijl bestaat uit vele aspecten. Niet alleen voeding en beweging spelen een belangrijke rol in een gezond leven, maar ook je slaapritme en hoeveel stress je ervaart. Daarnaast is een gezond en fit gevoel door voldoende ontspanning en zingeving onmisbaar. Het gaat om jouw totale well-being, fysiek en mentaal. De aanpak van een leefstijlcoach is uniek, omdat er naar jouw gezondheid als een geheel wordt gekeken om een goede balans te kunnen vinden in je leven. Met als doel een gezonder, maar vooral ook een gelukkiger leven. Weer lekker in je vel zitten, rust vinden, meer energie hebben, weer zelfverzekerd zijn en een beter zelfbeeld hebben. 

We worden in de media overspoeld door adviezen over onze gezondheid en de meeste mensen willen ook echt gezonder leven. Maar welk advies past het beste bij jouw leven? En hoe hou je het vol als je het zo druk hebt en de omgeving vol staat met verleidingen? Met het risico dat je wilskracht afbrokkelt en je terugvalt in je oude patronen. Om gezondere keuzes te maken is het dus belangrijk om je gewoontes aan te pakken. Hiervoor heb je een goede coach nodig. Iemand die luistert, iemand die aansluit bij de keuzes die jij wilt maken, iemand die jou stapje voor stapje naar een gezondere leefstijl begeleidt. 

Ronda Steur is zo iemand, zij kan jou helpen. Momenteel is Ronda de enige leefstijlcoach in de gemeente Land van Cuijk die geregistreerd staat bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Een licht accent verraadt haar Amerikaanse afkomst. Vol passie spreekt ze over haar doel om mensen een beter, gezonder en gelukkiger leven te kunnen bieden.

“Samen concrete, haalbare doelen stellen is de eerste stap in mijn aanpak. Hoe ziet je leven er nu uit? Wat wil je bereiken? Ik begeleid jou in het maken van je eigen keuzes. Wat gaat er al goed? Waar liggen de kansen voor verbetering? Jij bepaalt waar je aan wil werken en jij bepaalt het tempo. Uitvinden wat jou motiveert is hierbij essentieel. Waar krijg je energie van? Waarvan juist niet? Door stapsgewijs kleine veranderingen in je dagelijkse leven aan te brengen, veranderingen die je zelf heb gekozen, is het makkelijker vol te houden. Het aanleren van deze nieuwe en gezonde gewoontes kost tijd, maar zorgt voor een blijvend resultaat. Een investering in jezelf en in een gezond leven!”

Ronda spreekt uit ervaring: “Ook ik heb op bepaalde momenten in mijn leven soms te weinig tijd voor mijzelf genomen. In de hectiek van een drukke baan, jonge kinderen of het huishouden, is het makkelijk jezelf te vergeten. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om te investeren in mijzelf, goed voor mijzelf te zorgen en de balans te vinden, maar vooral ook deze balans te houden. Met mijn kennis en ervaring wil ik mensen helpen een positief en gezond leven te leiden. Want je kunt alleen goed voor anderen zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt.”

Door een coach in te schakelen krijg je de tools mee voor gedragsverandering en leer je de regie te nemen over jouw eigen gezondheid. Een BLCN coach heeft naast een HBO of WO diploma een geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach gevolgd. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatief goed opgeleide coach. 

Wil jij je leefstijl veranderen in 2022? Gezondere keuzes maken? Ongezonde gewoontes loslaten? Stappen maken naar een duurzaam en gebalanceerd leven? Meer tijd en energie hebben om bewust te genieten van het leven?

Neem dan contact op met leefstijlcoach Ronda Steur voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

info@rlsleefstijlcoaching.nl

06-50637608   

Stroomrug 24, Cuijk

www.rlsleefstijlcoaching.nl

Spread the love

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *