Beauty

Van zoenen word je knap.

Aangezien we niet allemaal geschapen zijn met de hoge jukbeenderen van Angelina Jolie is de eerste stap: accepteren hoe we eruit zien. Als we onszelf eenmaal hebben geaccepteerd kunnen we de natuur een handje helpen. Sporten, je tanden goed verzorgen, je huid hydrateren en zelfs zoenen zijn acties die zorgen dat je er goed uit blijft zien.

Met zoenen train je namelijk 34 gezichtsspieren. De perfecte workout voor je gezicht. Door je gezichtsspieren te trainen word je huid strakker.

Wanneer je huid strakker wordt zie je er jonger uit. Zoenen maakt je ook knapper, je gezichtsspieren spannen op, je lippen zwellen, je pupillen verwijden en je krijgt een rode blos op je wangen.

Bij een passionele kus verbrand je ook nog eens calorieën, ook mooi meegenomen.

Het is goed voor je tanden omdat de zuurtegraad daalt, en dat voorkomt gaatjes en tandplak. Ook komt er meer speeksel vrij bij het zoenen, wat bacteriën helpt te verwijderen.

Zoenen vermindert allergische reacties. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen met hooikoorts of een allergie van huisstofmijt, na een half uurtje zoenen de allergie veel minder werd.

Elke dag tien seconden zoenen vermindert de kans op depressie. Er komt bij het zoenen namelijk endorfine en dopamine vrij. Deze stoffen geven je een gevoel van geluk.

Je zelfvertrouwen krijgt ook nog eens een boost bij het zoenen. Je krijgt een gevoel van exclusiviteit, en het streelt je ego.

Zoenen, als het kan graag zoveel mogelijk ! 🙂

Spread the love

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *