Agenda

Reiki Cursus

Reiki 1 en reiki 2

Wat is Reiki?

Rei = universeel Ki = levenskracht

Reiki is een methode om energie op te nemen uit het energieveld (om ons heen) en te gebruiken voor jezelf of anderen. Reiki betekent letterlijk universele levenskracht. Het is een oude methode die het lichaam in harmonie brengt, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel, als spiritueel gebied. Als je geboren wordt ben je puur en kun je alle indrukken die je opdoet optimaal in jezelf opnemen en ervaren. Je staat nog open voor deze energie. Naarmate je ouder wordt, doe je allerlei ervaringen op, en sommige daarvan had je liever niet willen hebben. Dit kan blokkades veroorzaken. Je kunt daar lichamelijke en geestelijke klachten van krijgen.

Reiki wordt gegeven door handoplegging. Het gaat door de kleding heen en zelfs door bijvoorbeeld gips. Wat te observeren valt zijn de effecten van het werken met Reiki. Het geven van Reiki ontspant lichaam en geest en ondersteunt daarbij het zelfgenezend vermogen van de ontvanger.

Reiki geneest niet. Ook de behandelaar kan niet beschouwd worden als genezer. Als je Reiki ontvangt, bepaal je (on)bewust wat je met deze energie doet. Dat wil zeggen, wanneer je open staat voor het laten doorstromen van Ki (energie) door het hele wezen (het fysieke, emotionele lichaam), kan dat tot genezing, heling of acceptatie leiden. Er treedt altijd een bepaalde verbetering op en leidt vaak tot een grotere bewustwording en verandering van je inzichten, levensstijl en gewoonten. Reiki laadt je accu op en zorgt voor een diepe ontspanning.

Coaching & Therapie Maasland Behandeling

Informatie Reiki-cursus

Reiki kent drie graden. Eigenlijk zijn het twee cursusgraden en de Mastergraad. Elke graad staat voor een bepaald niveau van kracht, kunnen en ervaren.

De eerste graad is geheel compleet daar het de student de mogelijkheid biedt zich zelf en anderen te behandelen. Tijdens de cursus zoals wij die geven, gaan we uit van de traditionele beginselen van Mikao Usui. Je kunt het volgende verwachten:
Je wordt in vier keer ‘afgestemd’ op de reiki-energie. Een ander woord is ook wel ‘geïnitieerd’ of ‘ingewijd’ worden. Deze initaties worden verdeeld over vier dagdelen.

Tijdens de eerste graad reiki-cursus, sommigen noemen het ook wel een reiki-klas, verkrijg je het vermogen reiki te kunnen gebruiken voor jezelf en voor anderen als gezin en familie.Verder leer je de basisposities om jezelf te behandelen en de posities om anderen een complete of verkorte behandeling te geven.

De geschiedenis van reiki wordt behandeld en er wordt uitgebreid uitgelegd wat reiki is en vooral wat het voor je kan doen. Uiteraard krijgen de cursisten de gelegenheid elkaar te behandelen en krijg je de kans behandeld te worden. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Datums

Data: Reiki 1:  19-20-21 NOV 2021
Cursusduur: 4 dagdelen van 3 uur
Vrijdag  (19/11) van 19:00-22:00 uur, zaterdag (20/11) van 10:00-13:00 uur en van 19:00-22:00 uur en zondag (21/11) van 11:00-14:00 uur
Cursusplaats:  Haren bij Oss
Cursuskosten: Eerste graad € 175,-

Data: Reiki 2:  25-27 NOV 2021
Cursusduur: 2 dagdelen van 4 uur
Donderdag (25/11) van 18:00-22:00 uur en zaterdag (27/11) van 18:00-22:00 uur
Cursusplaats:  Haren bij Oss
Cursuskosten: Tweede graad € 275,-

Astrid Breuer

06-46351792

 info@coaching-therapie-maasland.nl

www.coaching-maasland.nl

Eventuele andere data en/of dagen kan in overleg.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *