Agenda

Landelijk Atelierweekend -kom kunst kijken

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni vindt de zevende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan meer dan 350 ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de buurt en zo meer te weten te komen over  hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar. De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar.

Deelnemende ateliers in eigen omgeving
Meer dan 345 kunstenaars uit heel Nederland zetten de deuren van hun atelier in het weekend van 26 & 27 juni open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces.

In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden makkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn. Een handige zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig. www.landelijkatelierweekend.nl.

Workshops, exposities en demonstraties
Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend is te vinden welke ateliers extra activiteiten organiseren en of reserveren daarvoor eventueel (vanwege covid19-maatregelen) nodig is.
Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Uiteraard gelden bij een bezoek de geldende overheidsmaatregelen. Deze zijn ook te vinden op de homepagina van het Landelijk Atelierweekend.

Atelier Anja Jacobs Loeffen is één van de deelnemers die mee doet en haar atelier opent voor bezoekers. Zij geeft al vele jaren teken en schilderles.

Anja Jacobs Loeffen: “Vol passie werk ik vanuit mijn eigen atelier aan eigen werk en opdrachten, zowel uit binnen als buitenland. Onderwerpen van mensen en dieren keren met grote regelmaat terug op het doek, vooral mijn liefde voor paarden zorgt voor veel inspiratie. In mijn atelier met prachtig uitzicht op de rivier de Maas en op de Mookerheide geef ik sinds 2010 les aan cursisten dmv schilder cursussen en workshops. Ik vind het heerlijk om iets nieuws uit te proberen, nieuwe wegen in te slaan, nieuwe technieken en materialen te gebruiken, soms weer terug te komen bij het oude. Altijd met veel enthousiasme en plezier, maar vooral erg leergierig. Van acryl tot olieverf, uitbundig of juist ingetogen. Van brons tot keramiek.”

Wil je meer van Anja zien en horen? kom dan naar de open dag 26 of 27 juni.

——————————————————————————————————————————–

——————————————————————————————————————————–


———————————————————————————————————————————-

——————————————————————————————————————————

———————————————————————————————————————————-

———————————————————————————————————————————

——————————————————————————————————————————-


Voor meer deelnemers en informatie kijk op: www.landelijkatelierweekend.nl.

Deel dit op social media 🙏

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *