Agenda

Drumcirkels wereldwijd

Vandaag 8 augustus, van Nieuw-Zeeland tot Alaska stemmen mensen af en laten de drums klinken om 11.11.

In samenwerking met Global Drums Gathering worden grootschalige drumcirkels gehouden op meerdere locaties in Nederland, en in 17 andere landen. De drumcirkels worden gehouden ter gelegenheid van de zogenaamde ‘Leeuwenpoort’. Iedere drumcirkel begint om 11:11 lokale tijd.

Er wordt van uitgegaan dat we op deze dag precies tussen de spirituele en fysieke wereld in staan. Je zou je de Leeuwenpoort kunnen voorstellen als het kruispunt van de 8, de lemniscaat. De viering van dit punt vindt elk jaar precies op 8-8 plaats.

De drumcirkels zijn een viering van het op de drempel staan tussen wat we nu zijn en ons potentieel, tussen ons menszijn en onze goddelijke aard, tussen hemel en aarde, tussen verleden en toekomst.

De drums creƫren een sterke vibratie en geluid : to heal ourselves and Mother Earth.

Het is aan ons om de toekomst binnen te gaan met het best mogelijke in ons. Zeker gezien de toestand waarin we ons wereldwijd bevinden met een opwarmende aarde. Daar kunnen we deze dag speciaal bij stil staan.

We wekken ons beste zelf met de klank van de drums, die de klank van de aarde vertegenwoordigen. De samenkomst in een drumcirkel is als een symbolische verbinding met elkaar en de rest van de drummers in de wereld. Bovendien is samen drummen altijd fijn en een goede oefening om bij jezelf en je eigen ritme te blijven terwijl je luistert en harmonieert met anderen en met de plek waar je speelt.

Deel dit op social media šŸ™

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *